0.00 
0
Dişçi Koltuğu Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Önemli Husus

Dişçi Koltuğu seçmek önemli ve büyük bir karardır.

Diş ekipmanı satın almak ciddi bir yatırımdır. Bu kadar çok seçenek mevcut olduğundan, güvenilirlik, uzun ömür, performans ve diğer kritik faktörleri yakından incelemek önemlidir. Markası veya üreticisi ne olursa olsun, bir diş koltuğunun diş hekimliğinin günlük zorluklarına dayanmasını, hastaya erişimi en üst düzeye çıkarmasını ve hem diş ekibi hem de hasta için konfor sağlamasını sağlayan bazı temel özellikler vardır.

Yeni bir dişçi koltuğu satın alırken göz önünde bulundurulması gereken beş önemli nokta:

1. Dental ünit ne kadar sağlam?

Stabilite gereksinimleri, kullandığınız ekipmanın türüne bağlı olarak değişecektir. Koltuğa monte dağıtım sistemleri, dolap veya duvara monte sistemlerden çok daha sağlam bir sandalye gerektirir. Yine de ağız boşluğuna erişirken bir sandalye stabilite sağlamalıdır.

Düz bir zeminde oturan, koltuğa monteli dağıtım sistemine ve ışığa sahip bir sandalyede pratik bir stabilite testi: Sırtüstü pozisyonda olan bir kişiyle, sandalyeyi maksimum yüksekliğe kadar çalıştırın. Işık direğinin üst kısmını kavrayın ve sandalyeyi yan yana sallamaya çalışın. Hastanın oturma alanı sallanmamalı ve temelde sabit kalmalıdır. Taban plakası hiç sallanmamalıdır. "Tippy" sandalyeler, sabit bir ağız boşluğu sağlama yeteneğine sahip olmayabilir.

Koltuk taban plakası stabilitede önemli bir faktördür. Geniş bir ayak izine sahip olmalı, ancak tabure tekerleklerini engellemeyecek şekilde yapılandırılmalıdır. Dökme demir taban plakası serttir ve daha ince bir profile sahip alüminyumdan daha fazla güç sağlar. Ayrıca çarpıldığında veya çarpıldığında hastaya daha az ses ve titreşim iletmelidir.

2. Taban plakası eziklere, çizilmelere ve korozyona karşı dayanıklı mı?

Koltuğun taban plakası, temizlik kimyasalları ve ekipmanlarının sürekli saldırısı altındadır. Kaplama, kolayca yontulacağı veya çizileceği için basitçe boyanmamalıdır. Yıllarca temiz ve yeni görünmesini sağlamak için epoksi veya elektrolitik yapıştırma gibi kalıcı bir son işlem idealdir. Ek olarak, taban plakasının her tarafı cilalanmalıdır, böylece zemin kaplamaları pas veya korozyondan zarar görmez.

3. Denatl unitin koltuğu nasıl hareket ediyor ve hissettiriyor?

Koltuğun hareketi hasta konforunda büyük rol oynar. Koltuğa oturun, ardından kalkışta veya duruşta sarsıcı bir hareket olup olmadığını belirlemek için sandalyeyi yukarı ve aşağı hareket ettirin. Sandalye, başlangıçtan bitişe kadar hasta için yumuşak bir sürüş sağlamalıdır. (Koltuğun önemli bir parçası olan hidrolik silindirleri kimin ürettiğini sorduğunuzdan emin olun.) İyi tasarlanmış bir sandalye, rahat bir deneyim için hastanın vücudunu destekleyecektir. Süpürgelik, bacakları kaldırmak için yaslanınca aynı anda kalkıyor mu? Sandalye hareketini vücudun doğal hareketiyle otomatik olarak senkronize eden ve hastanın esnetmeden veya yeniden konumlandırmadan sırtüstü pozisyona ulaşmasını sağlayan bir "sanal pivot" var mı?

4. Koltuğu yerleştirmek ne kadar kolay?

Hasta konforu ve optimum ağız boşluğu erişimi için doğru konumlandırma önemlidir, bu nedenle her yönü göz önünde bulundurun. Koltuk arkalığı kaldırıldığında veya alçaltıldığında hastanın hareketini otomatik olarak takip eden bir koltuk başlığı, sizin için daha az ayar ve hasta için daha fazla konfor anlamına gelir. İdeal olarak, başparmağınız ve işaret parmağınızla ayar mekanizmasını etkinleştirerek koltuk başlığını kolayca yeniden konumlandırabilmelisiniz. Düğmeyle çalışan koltuk başlıklarının ayarlanması, özellikle plastik bariyer korumasıyla kaplandığında daha zordur.

Ardından, sırtlığın esnekliğini değerlendirin. Ultra ince (ancak yeterince sağlam) bir sırtlık, daha fazla bacak mesafesi sunarak ağız boşluğunu birkaç inç daha aşağıya ve kucağınıza daha yakın konumlandırmanıza olanak tanır. Bu pozisyon, kol ve omuz gerginliğini en aza indirerek zemine paralel ön kollarla çalışmanıza olanak tanır. İnce, düzgün tasarlanmış bir sırtlık da basıncı emer ve koltuğa girip çıkarken hastayı destekler. Son olarak, kolçaklar tek elle kolayca hareket ettirilebilmeli, hastaya doğrudan ve engelsiz erişime ve ayrıca koltuğun her iki yanından kolay giriş ve çıkışa izin vermelidir.

Diş Hastası Koltuğu uzun süre dayanacak şekilde mi inşa edildi?

Ekipmanınız çalışmadığında, çalışmıyorsunuzdur; beklenmeyen sorunlar ve aşırı bakım, maliyetli servis çağrıları ve üretkenlik kaybı anlamına gelebilir. Mümkün olduğunda, en az bakım ve servis gerektiren ürünleri seçin. Daha az hareketli parça ile tasarlanmış bir sandalye, arıza riskini azalttığı, bakımı basitleştirdiği ve daha az servis çağrısı ile sonuçlandığı için akıllıca bir seçimdir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X