İyi Bir Diş Hekimi Koltuğuna Yatırımın Önemi | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
İyi Bir Diş Hekimi Koltuğuna Yatırımın Önemi

Bir kliniğindeki ekipman parkının en önemli unsurlarından biri kuşkusuz sahip olunan modern bir diş hekimi koltuğudur. Diş hekimliğinde diş hekimliği koltukları, bir klinikteki temel mobilyaların bir parçasıdır ve modası geçmiş ve güvensiz hale gelebileceğinden sık sık yenilenmelidir. 

Kurumsal imajın yenilenmesi

Mobilyaların sık sık değiştirilmesinin hastalar üzerinde iyi bir izlenim bırakmaya yardımcı olduğu açıktır. Bir kişi kliniğe gelir ve koltuğun modasının geçtiğini fark ederse, görüşü genellikle olumsuz olacaktır.

En iyi diş hekimi koltuklarıYıllar geçtikçe, dişçi koltuklarının tasarımları ve görüntüsü değişmektedir. En yaygın aşınma belirtileri arasında, zaman geçtikçe ve dezenfektan ürünlerin kullanımıyla, plastikten yapılmışlarsa eski diş kliniği koltuklarının malzemelerinin renk değiştirebileceği görülebilir. 

Bir yatırım ve amortisman planı oluşturun

Bir kliniği güncelleme ihtiyacı, örneğin teknisyen sık sık tadilat yapmaya gittiğinde takdir edilir. Bazen, hortumlar, iç ve dış emiş sistemi veya giderler gibi diş hekimi koltuklarının tüm plastik elemanları bozulur ve kurur, bu da kayıplara ve sızıntılara neden olabilir. Bu anlamda plastiklerin 10 yıllık bir ömre sahip olduğu tahmin edilmektedir. Modern bir diş hekimi koltuğu, bu kullanım ömrünü uzatan yeni tedavilere ve malzemelere sahiptir.

Bu noktada zamanlama ve diş üniti durumunun tespiti çok önemlidir. Çoğu diş kliniği mali gereklilikler nedeniyle yıl sonunda ekipmanlarını yenilemeye yatırım yapar. Bütçenin bir kısmının malzeme satın almak için kullanılması önemlidir, bu nedenle modern bir dental ünite geçmenin bir başka temel nedeni de yatırım yapmak ve devre dışı bırakılan eski üniti amortismandan düşmektir.  

Ergonominin kalitesi

Modern bir diş hekimi koltuğu almak söz konusu olduğunda ergonomi en önemli işarettir. Her yıl materyallerin test edilmesi ve sektördeki profesyonellerin sunduğu tavsiye ve güncellemelerin dinlenmesi gerekmektedir. Pek çok klinikte sedasyon teknikleri ve sistemleri zaten var, ancak modern ve konforlu bir diş hekimi koltuğumuz varsa, diş hekimine giderken bazı insanların hissettiği korku ve endişe olan odontofobi ile mücadele ederek de başa çıkılabilir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.
Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz. 

X
× WhatsApp