Ağız Kokusu Nedir ve Neden Oluşur? | Metco Dental
0
0.00 
0
Ağız Kokusu Nedir ve Neden Oluşur?

Gülmek için her zaman iyi bir sebep vardır! Gülümsemek için harika bir diş setine sahip olduğunuzu bilmek de bu sebeplerden biri olabilir. Ancak, herkesin o mükemmel gülümsemeye sahip olma ayrıcalığı yoktur. Dünyanın her yerindeki birçok insan, ihmal veya finansal kapasiteler nedeniyle en yaygın diş problemlerinden muzdariptir.

Hiçbir şey ağız kokusundan daha utanç verici değildir. Ne yazık ki, tıp diline halitoz olarak da bilinen ağız kokusu, her yaşta yaygın bir ağız sorunudur. Ancak, bunun yaygın olmasının altında yatan nedenleri sorguladığımızda genellikle diğer diş problemlerinin bir işareti olduğunu görürüz. Araştırmalar, ağız kokusu olan insanların yaklaşık %85'inin yakınacak başka bir diş probleminden daha şikayetçi olduğunu gösteriyor.

Ağız Kokusu
Ağız Kokusu

Ağız kokusu diş eti hastalıklarının, çürüklerin veya ağız kanserinin yaygın bir belirtisidir. Bazı durumlarda, ağız kokusunun olması, otomatik olarak ciddi bir diş probleminiz olduğu anlamına gelmez. Yediklerinizden kaynaklı olabilir. Yedikleriniz arasında sarımsak, soğan, tatlılar veya likör gibi ağız kokusuna neden olan belirli yiyecekler bulunabilir. Bazı baharatlar da nefesinizde kokuya neden olur. Örneğin, çok sarımsaklı yemek yiyorsanız güçlü sarımsak kokusu sonunda ağzınızın içindeki yüzeylere yapışır ve bir veya iki fırça ile kolayca çıkarılamaz.

Aynı şey kimyon için de söylenebilir. Bu nedenle her yemekten sonra diş fırçalamak ağız kokusunun yanı sıra diğer ağız problemlerini de kontrol altına almaya yardımcı olur. Yemek yedikten hemen sonra fırçalayamazsanız, küçük bir şişe ağız çalkalama suyu ile kısa süreli çözümler bulabilirsiniz. Ya da en azından yemekten sonra su ile ağzınızı çalkalamak geçiçi bir yöntem olabilir. Koku devam ederse, diş hekiminizi ziyaret edin, böylece diğer ciddi ağız koşulları ekarte edilebilir. Dişlerinizin ve diş etlerinizin tamamen sağlıklı olduğuna emin olduğunuz durumlarda bile koku sürüyorsa mide, sinüs, kulak-burun-boğaz durumlarının araştırılması yerinde olacaktır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp