0.00 
0

Endodonti

Morita TriAuto ZX2 Plus

Morita TriAuto ZX2 Plus: Endodontik Tedavide Yeni Bir Dönem

Morita TriAuto ZX2 Plus: Endodontik Tedavide Yeni Bir Dönem Diş hekimliği alanında endodontik tedaviler, dişin iç kısmındaki pulpa dokusunun enfeksiyonu veya hasarı durumunda uygulanan hassas ve karmaşık prosedürlerdir. Bu tedavilerin başarısı, kullanılan araçların ve teknolojilerin kalitesine büyük ölçüde bağlıdır. Morita TriAuto ZX2 Plus, endodontik tedavide devrim yaratan, yenilikçi özellikleri ve üstün performansıyla diş hekimlerinin ve …

Kanal Tedavisi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Kanal tedavisi, apseli olduğu için ağrıyan dişe uygulanan bir tedavi yöntemidir. Kök kanal tedavisi sırasında dişin içerisinde yer alan iltihaplanmış pulpa çıkarılarak diş tedavi edilir. Pulpa nedir? Pulpa, dişteki damarların, sinir ve bağ dokularının olduğu jölemsi canlı kısma verilen addır. Pulpa, zaman içerisinde çürüme, diş hastalığı gibi nedenlerle enfekte olabilir. Kanal tedavisi, ya da diğer …

Kanal Eğesi Nasıl Kullanılır?

Endodontik tedavinin en önemli adımlarından biri kök kanal sistemlerinin mekanik olarak temizlenmesi ve şekillendirilmesidir. Bunun için de paslanmaz çelikten veya Nikel Titanyum gibi alaşımlardan üretilen Tumeur de la prostate : pronostic en fonction du stade, du grade et du risque döner veya el tipi kanal eğeleri kullanılır. Endodontik eğelerin pek çok çeşidi vardır: Keşif eğeleri …

Dental Sektörde Yağsız Kompresör Kullanımı

Dental kompresör, diş hekimi muayenehanelerinin kritik önemdeki ekipmanlarından biridir. Çünkü hastaların dişlerini kontrol etmek, temizlemek ve tedavi etmek için kullanılan ve hava ile çalışan tüm aletlere gereken basınçlı hava, kompresörler ile sağlanır. Yağ bulaşması istenmediğinden, dental sektörde yağsız (kuru) kompresörler tercih edilir. Diş hekimliğinde yağsız kompresör tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri, kuşkusuz ki istenen …

Bebeklerde Diş Temizliği Ne Zaman Yapılmalıdır?

Bebeklerde Diş Temizliği Ne Zaman Yapılmalıdır? Bebekler yeni doğduklarında diş etlerinde saklı 20 adet süt dişi bulunur. Çünkü bebeklerin dişleri anne karnındayken gelişir. Genellikle doğumdan sonraki 6-10 aylar arasında bebeklerin dişleri çıkar. Ama bazı bebekler 3 aylıkken de diş çıkarabilir. 3 yaşına gelen çocukların çoğunda süt dişlerinin tamamı çıkmış olur. Süt Dişlerinin ve Diş Etlerinin …

apeks bulucu

Apeks Bulucu Neden Kullanılır?

Apeks Bulucu Neden Kullanılır? Başarılı bir kök kanal tedavisi için kök uzunluğunu bilmek son derece önemlidir. Endodonti tedavilerinde kök uzunluğunun belirlenmesi için geleneksel olarak radyografi yöntemi kullanılır. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte yeni nesil elektronik apeks bulucu kullanımı da hızla yaygınlaşmıştır. Elektronik Apeks Bulucu Nedir? Kök kanal tedavisi sırasında kanallar temizlenir, şekillendirilir ve kök kanalı …

İyon Değiştirici

İyon Değiştirici Nasıl Çalışır?

İyon Değiştirici Nasıl Çalışır? İyon değiştirici diş hekimliği muayenehanelerindeki güvenilir, filtrelenmiş temiz su ihtiyacını karşılamak için kullanılır. Çünkü diş ünitelerinde arıtılmamış su kullanmak; zararlı mikroorganizmaların ünitede birikmesine neden olabilir. Bu da hastalar için risktir. Ayrıca otoklavda kullanılan suyun içindeki mineral ve tuzlar hem cihazın borularında tıkanma tehlikesi oluşturur hem de otoklavın işlevselliğine zarar verir. Bu …

Diş Çekimi Sonrası Ne Yenmeli?

Diş çekimi sonrasında doğru yiyecekleri yemek hem enfeksiyon riskinin azalmasına hem de vücudun hızla kendini toparlamasına yardımcı olur. İlk dört saat, kan pıhtılaşması için hiçbir şey yememek gerekir. Uyuşukluk geçmeden ağza bir şey alınmamalıdır. Diş Çekimi Sonrasında İyileşmek İçin Gereken Besinler Nelerdir? Diş çekimi sonrasında alınan proteinler, vücudun yeni doku üretmesine ve yaranın iyileşmesine yardımcı …

ağız kokusu

Ağız Kokusu Neden Olur?

Ağız kokusu, kişiyi oldukça rahatsız eden, hatta bazen sosyalleşmeye engel olabilen bir durumdur. Bütün gece boyunca ağızda biriken bakterilerin sabah koku yapması normaldir. Dişler fırçalandığında bu koku kaybolur. Gün içerinde rastlanan ağız kokusu ise kişinin ağız hijyenini tam olarak sağlayamamasından kaynaklanır. Ancak ağız hijyenine dikkat edilmesine rağmen koku yine de gitmiyorsa bunun çeşitli nedenleri olabilir. …

Kanal Tedavisinde Ne Kullanılıyor?

Dişin içindeki kan damarları, sinir dokuları, bağ dokusu ve hücrelerden oluşan jölemsi canlı kısma “Pulpa” adı verilir. Pulpa sayesinde diş canlı kalır. Travma, diş eti hastalıkları, çürük gibi bazı nedenlerle enfekte olan diş pulpasının tedavi edilmesine “Endodonti” ya da yaygın söylemiyle “Kanal Tedavisi” denilmektedir. Kanal tedavisi sayesinde dişin çekilmesine neden olan sorunlar ortadan kalkar ve …

X