0.00 
0

Genel

Modern Dental Ünitlerin Özellikleri

Modern Dental Ünitlerin Özellikleri Diş hekimlerinin kullandığı dental ünit, diş hekimliği uygulamaları için özel olarak kullanılan bir tıbbi cihazdır. Dental ünit, genellikle diş hekimliği muayene odalarında bulunan bir hasta koltuğu, diş hekiminin çalışma alanını aydınlatan bir lamba, ağız içinde çalışmak için döner aletlerin bulunduğu bir tedavi ünitesi, ağız aynası, spatül, anestezi enjekte etmek için enjektör …

Diş Teli Sonrası Plak Kullanımı

Diş telleri, diş yapısı üzerinde bulunan bozuklukları düzelten bir tedavi sürecidir. Bu sürecin tamamlanması ile beraber ise farklı süreçler başlar. Bunlardan birisi de tel sonrası plak kullanım sürecidir. Bu süreçler ağız sağlığının desteklenmesini sağlar ve çok daha iyi bir tedavi sürecine sahip olunmasını sağlar. Şeffaf plaklar, dünya üzerinde en fazla tercih edilen ortodonti tedavilerinden olmaktadır. …

Pediatrik Diş Hekimi Nedir?

Pediatrik diş hekimleri bebeklik ve gençlik yıllarındaki çocuklar dahil, kendilerini çocukların ağız sağlığına adamış hekimlerdir. Çocuklar süt dişlerini yaşamlarının ilk 6 ayında çıkarmaya başlar. 6-7 yaşlarında ilk dişlerini kaybetmeye başlarlar ve sonunda yerini ikincil, kalıcı dişler çıkarırlar. Eğer uygun diş bakımı olmazsa çocuklar, ömür boyu ağrı ve komplikasyonlara neden olabilecek olası ağız çürükleri ve hastalıklarla …

Oral Piercingler Ağız Sağlığını Nasıl Etkiler?

Oral piercingler, vücut modifikasyonu ve kendini ifade etme türü olarak eski bir tarihe sahiptir. Dil piercingi en yaygın oral piercing türü olarak kabul edilir. Bu tür piercing, takıların her iki ucunun da ağızda olduğu anlamına gelen “intraoral” olarak sınıflandırılır (“perioral”, bir ucu ağızda ve bir ucu cilt yüzeyine nüfuz eden oral piercing anlamına gelir). Kırılma, …

Modern Dental Malzemeler Neden Hasta Güveni İçin Önemli Bir Anahtardır

Diş hekimliği alanında diş ekipman ve tesislerindeki gelişmeler diş restorasyonlarını çok daha kolay, hızlı ve normalden biraz daha ucuz hale getirdi. Modern diş teknolojisi, ağız sağlığının gerçek durumunun görsel temsillerini sağlayarak hastalara diş hekimliği öğretimini daha mümkün kılmıştır. Daha Az Ağrı ve Rahatsızlık İnsanlar diş hekimine gitmeyi çoğu zaman sevmezler. Diş muayenesine gitmeden önce sadece …

Dişin Hiç Düşünmeyeceğiniz Dört Fonksiyonu

Onları düşündüğünüzde dişler oldukça büyüleyici. Çeşitli şekil, boyut ve tonlara sahiplerdir. İster takma diş gibi protez dişleriniz olsun, ister gerçek dişleriniz olsun, aynı amaca ve işlevlere hizmet ederler. Önleyici bakım, dişlerinizin gelecek yıllarda rollerini yerine getirmeye devam edebilmesini sağlayacaktır. İşte dişlerinizin en iyi hayatınızı yaşamanıza ve gülümsemeye devam etmenize yardımcı olacak dört yolu. Kemik Yapısının …

Kalp Ameliyatından Önce Diş Muayenesine Neden Önemlidir?

Önümüzdeki bir iki ay içinde bir kalp ameliyatı olacaksınız ve bunun öncesinde diş doktorunuzu görmeniz söylendi. Bu neden gerekli? Ameliyattan önce diş muayenesi, diş apsesi, diş enfeksiyonu veya diş eti (periodontal) hastalığını ekarte etmeye yardımcı olur. Diş enfeksiyonları, cerrahi alanlara yerleşebilecek ve komplikasyonlara neden olabilecek bakterilerin kan dolaşımına girmesine neden olabilir, bu sebeple diş muayenesi …

Diş Hijyenisti Nedir ve Ne Yaparlar?

Diş hijyenistleri, hastaların ağız sağlıklarını korumalarına ve iyileştirmelerine yardımcı olmak için diş ekipleriyle birlikte çalışan lisanslı profesyonellerdir. Genel hasta deneyimini iyileştirmek için gerekli koruyucu bakım hizmetlerini sağlamak ve randevuları düzene koymak için diş hekimleriyle birlikte çalışırlar. Diş Hijyenisti Ne Yapar? Bir diş hijyenisti hasta muayeneleri yapar, önleyici bakım ipuçları sunar ve ağız sağlığı konusunda eğitim …

Diş Hekimliğinde Bilim ve Teknoloji

Diş hekimliği uygulamaları analogdan dijital bir dünyaya geçerken, teknolojiler doktorların hiç düşünmedikleri şekillerde bakım vermelerini sağlıyor. Doktorlar artık bir konik ışınlı bilgisayarlı tomografi (KIBT) ile intraoral tarama yapabilir ve bu bilgilerden yalnızca bir aljinat veya bir PVS materyalini değiştirmekten daha fazla fayda sağlayabilir. KIBT’den elde edilen veriler, geleneksel radyografiden daha fazlası için kullanılabilir. Tasarım ve …

Kalıcı Dişler Kaça Ayrılır, Özellikleri Nelerdir?

Dişler dörde ayrılır: kesici dişler, köpek dişleri, küçük azı ve büyük azı dişleri. İnsanlarda en fazla 32 daimi diş bulunur, Kesici Dişler Alt ve üst çenedeki ön dişler kesici diş olarak adlandırılır. Adından da anlaşılacağı gibi, besinlerin kesilmesini sağlarlar. 4 tane alt çenede, 4 tane de üst çenede olmak üzere, bir ağızda toplam 8 tane …

X