Dişçi Koltuğunun En Önemli Parçaları Nelerdir? | Metco Dental 
0
0.00 
0
Diş Tedavi Koltuğunun En Önemli Parçaları Nelerdir? 

Genellikle, yüzeysel anlamda, diş ünitesinin ana parçası dişçi koltuğudur, elbette tedavi koltuğu ile birlikte diş ünitesinin farklı bileşenleri örneğin hava hareket sistemi, akıllı kontrol sistemi, sırtlık ayar sistemi vb. vardır.

Diş Üniti - Hasta Koltuğu
Diş Üniti - Hasta Koltuğu

Dişçi koltuğu çok önemli ve işlevseldir, ancak hastaya korku ve rahatsızlık verir. Bu noktada hastanın bu rahatsızlık hissini etkisiz hale getirmenin tek yolu, hasta koltuğunun kendisine maksimum rahatlık sağlamasıdır. 

Diş hekimi hasta koltukları, diş hekimliği ofisinde gerekli bir satın alma işlemidir. Hem hasta hem de diş hekimi için rahat olan bir sandalye seçimi önemlidir. Dişçi koltuklarının bazı özellikleri şunları içerebilir: ince sırtlık, döner, ergonomik, yumuşak yastık, programlanabilir pozisyonlar, çift eklemli koltuk başlığı, manyetik koltuk başlığı, hasta için hareketli kolçak, koltuk eğimi ve ayak pedalı veya dokunmatik yüzey.

Dişçi hasta koltuklarının belirli özellikleri diğerlerinden daha önemli olabilir, örneğin ince bir sırtlığa sahip olmak diş hekimine diş boşluğuna daha iyi erişim için yeterli bacak mesafesi sağlar. Dikkate alınması gereken bir diğer husus da dişçi koltuklarının döşemesinin değiştirilip değiştirilemeyeceğidir; döşemesi eskidiği için diş ünitini değiştirmek ekonomik değildir.

Yalnızca döşemeyi satın almak, diş hasta koltuğunun ömrünü büyük ölçüde uzatabilir. Çoğu diş üniti, hasta koltuğunun güçlü ve sürekli hareketi için elektromekanik veya hidrolik bir sistem kullanır. İlginç bir şekilde, günümüzde çoğu dişçi koltuğu, hangi fiziksel durumda olurlarsa olsunlar hastalara çok ihtiyaç duydukları konforu sağlamak için ergonomik olarak tasarlanmıştır. Bazı diş koltukları, yüksek düzeyde konfor sağlamak için çok yumuşak köpük döşemeden yapılmıştır. Ayrıca, birçok diş hekimi koltuğu, gelişmiş prosedürel performans için multimedya veya x-ray negotoskop aparatları ile donatılmıştır. Ayrıca satın almadan önce hasta tedavi koltuğu ile hangi seçeneklerin/modüllerin uyumlu olduğunu araştırmak da iyi bir fikirdir. 

Hasta açısından bakılacak olursa bir diş koltuğu ne kadar konfor ve rahatlık sağlarsa hastanın olası korku ve tedirginliğini o denli giderir. Hekim açısından ünitin işlevselliği kadar hastaya huzurlu bir tedavi sunması da çok önemlidir.  

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir. 

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz. 

X
× WhatsApp