Diş Ünitesi Boyutu ve İşlevi Nasıl Olmalıdır? | Metco Dental 
0
0.00 
0
Diş Ünitesi Boyutu ve İşlevi Nasıl Olmalıdır? 

Diş ünitesi, hastanızın muayenehanenize girer girmez fark edeceği ilk şeydir. Diş ünitesi, büyük olasılıkla, hastanızın herhangi bir diş prosedürü veya tedavisi için üzerine oturacağı veya uzanacağı koltuktur. Bu nedenle, size ve hastanıza tedavi için çok ihtiyaç duyulan konforu sağlamak için iyi çalışan iyi bir dişçi koltuğu boyutu bulmak gereklidir. 

Bir diş ünitesinin sağladığı konfor ve değer, tasarım bileşenleri tarafından belirlenir. Ünite boyutları, sırtlık ve koltuk başlığı, bir diş ünitesinin tasarım bileşenlerini oluşturur. Büyük ölçüde, ameliyat düzeni artı hastaya ve diş hekimine verilen konfor derecesi, bir diş ünitesinin boyutlarını belirleyen iki faktördür. İyi bir diş koltuğu boyutu, rahatlık için hastaya iyi derecede sırt desteği sağlayan geniş bir sırtlığa sahip olmalıdır.

Diş Ünitesinin İşlevi
Diş Ünitesinin İşlevi

Ancak diş ünitesinin kalınlığı ince olmalıdır. Bu, diş hekimine çalışma alanına daha yakın hareket etmesi için yeterli alan verilmesini sağlamak içindir. Diş ünitesi koltuğu eğimli konumdayken, sırtlık ile koltuk minderi arasında boşluk olmaması gerçekten önemlidir. Bu, bir başlatma ve durdurma işleminden kaçınmak için gereklidir. Ünite arkalığı ile ünite minderi arasında bir boşluk olması kesinlikle hastaya çok fazla rahatsızlık verecektir. 

Dişçi koltuğu başlığı da çok önemlidir ve hasta ve diş hekimi için ergonomik olarak tasarlanmalıdır. Ünite başlığı, özellikle bir çocuğu tedavi ederken çıkarılabilir olmalıdır. Bu, çocuğun omurgasına en üst düzeyde destek verilmesini sağlarken aynı zamanda diş hekiminin çalışma alanına erişmek için daha fazla alan oluşturur. Ünitenizin koltuğunun çift mafsallı bir baş desteğine sahip olması şiddetle tavsiye edilir. Bu, ulaşılması zor görünen alanlara görünürlük, nihai işlevsellik ve erişilebilirlik sağlayacaktır.

Ünite başlığı yani enstrüman modülü, tekerlekli sandalyedeki biri veya uzun boylu biri olsun, farklı fiziksel koşullara sahip hastaları tedavi etmek için ayarlanabilir olmalıdır. İyi bir diş ünitesi boyutu etkileyici tasarım bileşenlerine sahip olmalıdır. 

Standart bir diş koltuğu, hastanın rahatça oturmasını ve kalkmasını sağlayan dik bir açıya gelebilmeli, uzun operasyonlar için ise yatay bir kullanım açısı sağlayabilmelidir. Standart bir diş ünitesi, bir pozisyondan diğerine geçerken serbest hareket sağlamalıdır. 

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir. 

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz. 

X
× WhatsApp