Diş İmplantları Nelerdir? | Metco Dental
0
0.00 
0
Diş İmplantları Nelerdir?

Diş implantı, eksik dişin kökünün yerine çeneye yerleştirilen küçük bir titanyum, zirkonyum veya seramik vidadır. Çevreleyen kemik yavaşça implantla birleşerek implantı yerinde güvenli bir şekilde tutmaya yarar. Bu implant üzerine takılan dayanak ile birlikte (aynı zamanda abutment olarak da bilinir), takma dişin (kuron veya implant destekli köprü) takılabileceği yapıyı sağlar.

Diş İmplantlarının Faydaları

1.Diş implantları doğal dişlere benzer
Bu durum implantların asıl faydası olarak değerlendirilmese bile estetik açıdan önemli bir katkıdır. Tedavi tamamlandığında sonuç tamamen doğal görünür ve doğal dişlerinizden görsel olarak ayırt edilemez. Seramik implantlar, doğal diş kökü gibi fildişi rengindedir ve metal implantlara estetik açıdan hoş bir alternatif sunar.

2. Dayanıklıdırlar – genellikle ömür boyu sürerler
Diş implantları %98 başarı oranına sahiptir ve çalışma biçimleri çene kemiğinizin bir parçası haline gelerek onlara rakipsiz bir dayanıklılık sağlar. Bu tedaviyi takiben iyi ağız hijyeni sağlar ve düzenli diş kontrollerine devam ederseniz, implantın ömür boyu dayanma şansı yüksektir.

3. Kemik kaybını önleyebilirler
Diş kaybı ileri seviyede kaçınılmaz olarak kemik kaybına yol açar. Diş implantları, çene kemiğine kaynaşarak ve onu stabilize ederek kemiğin kendisini yeniden inşa etmesine ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Bu kemik kaybının önlenmesinin neden önemli olduğunu merak edebilirsiniz. Çene ve diş etlerini güçlü tutmaya yardımcı olarak, ağzın geri kalanını geliştiren ve etkileyen kırık ve diğer ağız sağlığı sorunları olasılığını azaltır.

4. Diğer dişlerin sağlığını tehlikeye atmazlar
Dental implantların doğal dişlerin sağlığına hiçbir yan etkisi yoktur. Ancak diğer diş operasyonları (çekme gibi) dişleri zayıflatabilir ve onları çürümeye karşı daha duyarlı hale getirebilir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp