Güzel Gülüşün Arkasındaki Sır: Diş Arası Temizliği | Metco Dental
0
0.00 
0
Güzel Gülüşün Arkasındaki Sır: Diş Arası Temizliği

Sağlıklı bir ağzı korumayı düşündüğünüzde, dişlerinizi fırçalamak en önemli öncelik olmalıdır. Günde iki kez dişleri florürlü diş macunuyla fırçalamak sağlıklı bir gülümsemenin temel taşıdır, ancak ağzınızın ne kadar sağlıklı olduğunu gerçekten değiştirebilecek basit bir ek işlem daha vardır - o da diş arası temizliğidir. Diş fırçalama dişlerinizi temiz tutmanın en etkili yolu olsa da diş yüzeylerinin sadece %60'ına ulaşır.

Diş arası temizliği neden bu kadar önemlidir?

Diş fırçasının ulaşamadığı dişler arasında diş plağı birikebilir. Zamanla, bu diş çürümesine, diş eti iltihabına ve ağız kokusuna neden olabilir. Bunun olmasını önlemek için günlük temizlik rutininizin bir parçası olarak bir diş arası fırçası kullanmak iyi bir fikirdir. Diş arası fırçası, normal bir diş fırçasının ulaşamadığı dişlerinizin aralarını temizlemek için özel olarak tasarlanmış küçük bir fırçadır. Düzenli diş fırçalamaya ek olarak diş arası fırçasının günlük kullanımı, diş etlerinizi ve dişlerinizi taze ve sağlıklı tutmanın kolay ve etkili bir yoludur. Ağzınızı taze ve sağlıklı tutmak için dişlerinizin aralarını her gün temizlemenizi öneririz. Dişlerinizin arasını ilk kez temizlemeye başladığınızda, diş etleriniz biraz ağrıyabilir ve kanayabilir ancak durmaz ise kanayan diş etleri genellikle diş eti iltihabının bir işaretidir. Birkaç gün içinde bir iyileşme fark etmezseniz, diş hekimini ziyaret edebilirsiniz.

Diş arası fırçaları nasıl kullanılır?

Diş arası temizliğinden en iyi şekilde yararlanmak doğru teknikle ilgilidir.

Ön dişler arasında düz bir diş arası fırçası kullanın: Fırçayı dişlerin arasına nazikçe yerleştirin. Fırçayı bir boşluğa doğru zorlamayın; nazikçe kullanın veya daha küçük bir boyut seçin. Diş arası fırçasını tam uzunlukta birkaç kez ileri geri hareket ettirin.

Arka dişlerde küçük bir diş arası fırçası kullanılıyorsa: Küçük bir diş arası fırçası kullanıyorsanız yumuşak boynu hafifçe bükebilirsiniz. Parmağınızla baskı uygulayarak arka dişlerin arasına ulaşmayı kolaylaştırır.

Arka dişlerde daha büyük bir diş arası fırçası kullanılıyorsa: Daha büyük boyutta diş arası fırçaları kullanırken, teli hafifçe eğerseniz arka dişler arasındaki erişim kolaylaşır. Fırçayı başka bir açıyla düzeltmez veya bükmezseniz diş arası fırçası daha uzun süre dayanır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp