Okul Çağında Diş ve Beslenme İlişkisi | Metco Dental
0
0.00 
0
Okul Çağında Diş ve Beslenme İlişkisi

Çoğu çocuk beslenme çantasında bir veya iki ikramdan hoşlanır. Birçok ebeveyn ise küçük çocuklarının çantalarında dört gözle bekleyecek bir şeyleri olduğu düşüncesini benimser. Bu, sandviçlerin ve meyvelerin arasındaki küçük bir çikolata ya da şekerli yoğurt olabilir. Ancak çocukların okul çağında ne yedikleri ve ağız hijyenini nasıl sağladıklarının dişleri üzerinde büyük etkisi vardır.

Su
Hem ağız sağlığı hem de genel olarak sağlık için susuz kalmanın sakıncaları dikkate alınmalıdır. Çocukları gün boyunca sularından yudumlamaya ve öğle yemeği ile bol bol su içmeye teşvik etmek gerekir. Ayrıca öğle yemeğini yerken su içmeleri yiyeceklerde bulunabilecek bazı zararlı şekerleri ve asitleri dişlerinden temizlemeye yardımcı olabilir.

Sağlıklı Bir Kahvaltıdan Önce Dişlerinizi Fırçalayın
Sabah rutini, kahvaltıdan önce dişlerin fırçalanmasını da içerir. Çocukların dişlerini fırçaladıktan sonra ağızlarını bol su ile çalkalamasına izin vermeyin, çünkü bu koruyucu florür tabakasını ortadan kaldırır. Sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı atıştırma ihtiyacını azaltır bu yüzden dişlere zarar vermez. Yüksek proteinli kahvaltılar, daha uzun süre tok hissetmek için harikadır. Sabahları kendinizi acele içinde bulursanız - ki hepimiz bunu yaşarız - diş fırçalamak ve sağlıklı bir kahvaltı, asla gözden kaçırılacak şeyler olmamalıdır.

İyi Bir Örnek Olun
Kendimiz yapmazsak çocukları sağlıklı beslenmeye teşvik etmek çok daha zordur. Çocuklar bizi tatlı veya çikolata yerken görürlerse, doğal olarak aynı şeyi isteyeceklerdir. Kendi diyetimiz ne kadar sağlıklı olursa, evde sağlıksız öğelerin olma olasılığı o kadar az olur ve bu nedenle çocuklarımızın iyi yemekten başka seçeneği olmaz.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp