Diş Fırçalarken Sık Yapılan Hatalar | Metco Dental
0
0.00 
0
Diş Fırçalarken Sık Yapılan Hatalar

Dişlerinizi günde iki kez fırçalamak onları temiz tutacak ve diş sağlığı sorunlarından kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Ancak, sadece dişlerinizi fırçalamak, ağzınızdaki bakteri ve plak birikiminden kurtulmanızı garanti etmez.

1. Fırçaladıktan sonra ağzınızı çalkalamak
Hijyen uzmanlarımızın tekrarladığı yaygın bir fikir, dişlerinizi fırçaladıktan sonra (buna su ile durulamanın yanı sıra gargara da dahildir) durulamamanız gerektiğidir. Dişlerinizi duruladığınızda, diş macununun florür ve mine koruyucu özelliklerini de yıkarsınız. Bu genellikle alışılması zor bir alışkanlıktır, ancak her yeni rutinde olduğu gibi, buna ne kadar uzun süre bağlı kalırsanız o kadar kolay hale gelir.

2. Yanlış diş macunu kullanmak
Dünyadaki her insan için tek bir "en iyi" diş macunu olmasa da, diş macununuzun yeterli miktarda florür içerdiğinden emin olun. Yetişkinler için bu, tüpte ppm olarak okunan milyonda 1.350-1.500 parça arasındadır. Florür, diş çürümesini önlemeye yardımcı olmanın anahtarıdır.

3. Çok sert diş fırçalamak
Yanlış tekniği kullanarak dişlerinizi fırçalamak aşınmaya ve diş etlerinin çekilmesine neden olabilir. Daha sert fırçalamak dişlerinizi daha temiz bırakmaz. Pek çok elektrikli diş fırçası, çok sert fırçalarsanız ışığı titreten bir sensöre sahiptir. Dişleri dik yerine hafif bir açıyla fırçalamak ve yan yana fırçalama hareketi yerine her bir dişe odaklanmak daha doğru bir karardır.

4. Dişlerinizin sadece ön kısmını diş ipi ile temizlemek
Bazı insanlar tüm dişlerinin arası yerine sadece ulaşabildikleri dişleri diş ipi ile temizlerler. Diş ipi sadece yiyecekleri çıkarmakla ilgili değil, dişler ve diş etleri arasındaki ince plakı çıkarmakla ilgilidir. Bunlar çürüklere ve diş eti hastalıklarına yol açan zararlı unsurlardır.

5. Ara yüz fırçası kullanmamak
Mümkünse, diş ipi ile birlikte bir diş arası fırçası kullanmanızı öneririz. Diş ipi, diş etlerinin arasına ulaşabilirken, doğru kullanıldığında diş fırçanızın ve diş ipinizin eksik olabileceği bir nokta olan dişlerinizin kenarlarını temizlemek için yine de bir diş arası fırçasına ihtiyacınız vardır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp