Apeks Bulucu: Endodonti İçin Vazgeçilmez Alet| Metco Dental
0
0.00 
0
Apeks Bulucu: Endodonti İçin Vazgeçilmez Alet

Diş muayenehanenizde apeks bulucunuz olmadan ne yapacağınızı hiç merak ettiniz mi? Muhtemelen günlük ihtiyaçlarınıza uygun olanı bulmanız gerektiğini fark etmişsinizdir. Apeks bulucular, endodontide kullanılacak kök kanalının çalışma uzunluğunu belirlemek için çevreleyen materyalin empedansını, frekansını ve direncini ölçen elektronik aletlerdir. Diş kök uzunluğunun doğru belirlenmesi endodontik tedavinin başarısında çok önemli bir faktördür.

Endodontide apeks bulucuların kullanımı doğru bir diş tedavisinin yapılabilmesi için hayati öneme sahiptir ve piyasada bulunan çeşitler arasından en uygun olanı seçmek gerekir.

Apeks konumlandırıcılar nasıl çalışır?
Doğru endodonti için referans aldığımız bir koroner nokta ile dişin tepesinde bulunan bir başka nokta arasındaki uzunluğu ölçmek gerekir; buna diş hekimliğinde kondüktometri denir. Peki, endodontide kondüktometri neden bu kadar önemlidir? Bir endodontik prosedürde kondüktometriyi en önemli adım yapan faktörler şunlardır:

  • Aletleri kanala sokabilmek için uzantıları ve ayrıca dişin içindeki kalıntıların, dokuların çıkarılması gereken uzantılarını belirler.
  • Hesapladığı uzantılar, eğer doğruysa, tedavi için optimal sonuçlarla iyi yapılmış bir işe yol açar.
  • Hastadaki ağrı ve rahatsızlığı azaltır.
  • Elektronik apeks bulucular, apikal foramenlerin yerini belirlemek için kök kanalından ve hastanın ağız dokularından geçen bir elektrik devresi kullanır. İdeal apikal sınırı belirlemek için kondüktometri gereklidir ve kaçınılmazdır. Tüm apeks bulucularda biri endodontik alete, diğeri hastanın vücuduna (dudağında veya hastanın elindeki elektrotta) bağlı iki elektrot bulunur. Alet kök kanalına apikal olarak yerleştirildiğinde ve periodontal dokulara temas ettiğinde elektrik devresi tamamlanmış olur.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp