Masa Üstü Diş Otoklavını Seçmek İçin İpuçları | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Diş Klinikleriniz İçin İdeal Masa Üstü Diş Otoklavını Seçmek İçin İpuçları

Diş prosedürleri söz konusu olduğunda, enfeksiyon kontrolü kliniklerinizin güvenlik ve sağlık standartlarının çok önemli bir parçasıdır. Ve enfeksiyon kontrolünün uygun sterilizasyonla sıkı bir bağlantısı vardır. Uygun sterilizasyon, diş kliniklerinde meydana gelen çapraz kontaminasyonu ve hastalık dönüşümünü önleyebilir.

Tecrübeli bir uygulayıcı olarak otoklavlar sizler için yeni bir şey değildir. Sonuçta, siz ve personeliniz her gün dişçilik aletlerini ve cerrahi aletleri sterilize etmek için otoklava başvuruyorsunuzdur. Doğru otoklav, diş klinikleriniz için hayati önem taşır ve ekipman yatırımının önemli bir parçasıdır.

Yeni bir otoklav için pazardaysanız, kararınızı verirken göz önünde bulundurmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu derledik.

Diş Otoklavı Nedir?

Buhar sterilizatörü olarak da adlandırılan Dental Otoklav, diş aletleri ve cerrahi aletler üzerindeki mikropları tamamen sterilize etmek için 250°F ila 270°F'ye ulaşan yüksek sıcaklığın gücünü ve havanın doymuş buharla değiştirilmesini kullanan makinedir. Diş kliniklerinde, genellikle düşük ve dar bir alana sahiptirler, bu nedenle kompakt tasarımlı önden yüklemeli masa üstü otoklavlar (tezgâh üstü otoklavlar olarak da adlandırılır) mükemmel uyum sağlar ve alanınızı en üst düzeye çıkarmak için harika bir yoldur.

Otoklavlarda Güvenlik ve Güvenilirlik

Güvenilirlik, otomatik otoklavlarla ilgili bir numaralı husustur. Bir sağlık tesisinde kullanılan otoklav, Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından düzenlenen ve tıbbi cihazları steril hale getirmeyi amaçlayan tıbbi bir cihazdır. FDA, bir kılavuz olarak, steril ürünlerin piyasaya sürülmeden önce belirli sterilite gereksinimlerini karşılamasını şart koşan tavsiyeler sağlar.

Otoklav odası, otomatik otoklavın kalbidir – aşırı basınç ve sıcaklığa dayanmak için her gün çalışır. Ayrıca ekstra güvenlik mekanizmalarına sahip bir otoklav düşünmeniz gerekecek. Otomatik otoklavlar, aletleri ve aletleri sterilize etmek için tanımlanan sterilizasyon süresinde yüksek sıcaklık ve yüksek basınçlı buhar kullanır. Her otoklavın güvenlik koruma mekanizması çok önemli bir husustur. Örneğin kapı tasarımını ele alalım, otomatik çift kapı kilitleme mekanizması iyi bir seçim olabilir. Kurutma aşamasında kapağın kapalı olmasını sağlar ve sadece sterilizasyon döngüsü tamamlandıktan sonra kilit açma düğmesine basılarak açılabilir. Bu özellik yeniden kontaminasyonu önler ve herkesi güvende tutar.

Dental Otoklav Otomasyonu

Diş kliniklerinde, genellikle bir masa üstü otoklavın otomatik ve manuel tasarımın iki versiyonuyla geldiğini göreceksiniz. Manuel bir otoklav düşünmüş olabilirsiniz. Bu cihazların otomatik muadillerine kıyasla çok daha ucuz olduğu doğrudur.
Manuel otoklav ile operatör çeşitli işlemler gerçekleştirir. Tek kelimeyle, operatör tam sterilizasyon için daha fazla işlem detayını kontrol etmeli ve izlemelidir- hazneye su doldurma gibi bazı kritik faktörler, doğru sıcaklık ve zamanlayıcıyı ayarlama ve daha fazlası.

Tersine, otomatik bir otoklav, bir düğmeye basarak tüm sterilizasyon döngüsünü gerçekleştirir. Sterilizasyon ayarlarınızı hazırladıktan sonra su hazneye akacak ve ardından otomatik olarak sterilizasyonu başlatacaktır.
Bir operatörün girişi olmadan otoklav işlemi çalışmaya devam etmeyecektir. Burada, personelinizin manuel otoklava ayıracak zamanı olup olmadığını düşünmeniz gerekir. Otomatik bir otoklav, kolay ve hızlı çalıştırma ile sterilizasyon döngüsünün her aşaması için önceden programlanmış özelliklere sahiptir. Yoğun uygulamalar için otomatik otoklavlar diş hekimlerinin iş verimliliğini artırabilir.

Sterilize Edilmesi Gereken Ürünlerin Hacmi

İdeal olarak, en büyük dişçilik aletleriniz için yeterince büyük hazneli bir otoklav istiyorsunuz. Her gün sterilize edilmesi gereken parçaların hacmi, buhar sterilizatörünüzün hangi hazne boyutunda olması gerektiğini ve kapasitesini belirleyecektir. Daha büyük kapasite aynı zamanda daha fazla maliyet ve daha fazla enerji tüketimi anlamına gelir. Gerekli otoklav odası boyutunu belirlemede en büyük enstrümanlarınızı kılavuz olarak kullanabilirsiniz.

Diş Otoklav Çeşitleri

Yüksek kaliteli bir otomatik otoklav, kliniklerde aşağıdaki dişçilik aletlerini sterilize etmek için mükemmeldir:

Bazı malzemeler yüksek basınçlı buhar sterilizasyonu için tasarlanmamıştır ve geri dönüşü olmayan hasara neden olabilir. Aletlerinizi/cihazlarınızı/ekipmanlarınızı sterilize etmeden önce talimatları okumalısınız.

Piyasada farklı türde diş otoklavları mevcuttur. Ve en yaygın türleri Sınıf N otoklav, Sınıf S otoklav ve Sınıf B otoklavdır. En basit otoklav olan Sınıf N otoklav, aşağı doğru bir yer değiştirme oluşturmak için buhar kullanır ve ardından sterilizasyon döngüsü başlamadan önce haznedeki havayı dışarı iter. Ancak bu yöntem, özellikle içi boş veya gözenekli aletlerden havanın tamamen alınmasını sağlamaz, bu nedenle sadece katı yapıya sahip aletleri sterilize edebilir. S Sınıfı otoklav, yüksek basınca ve yüksek sıcaklığa dayanabilen sarılı ve ambalajsız katı aletleri sterilize etmek için uygun olan N ve B arasında bir ara sınıftır. En iyi dental otoklav seçimini arıyorsanız, en gelişmiş buhar sterilizatörü olan B Sınıfı otoklavda, hazneden havayı tamamen çıkarmak için bir vakum pompası (vakum öncesi ve sonrası) özelliği bulunur. Her türlü aleti sterilize edebilir.

  • N Sınıfı Otoklav: Ambalajsız katı, basit ve ham maddeler için uygundur, yalnızca basit cihazların temizlenmesi için
  • S Sınıfı Otoklav: Tek sarılı aletler, gözenekli ürünler ve küçük parçalar için uygundur. Bu otoklav, bütçenizden ödün vermeyen bir seçim olan performans ve işlevselliği birleştirir.
  • B Sınıfı Otoklav: Her türlü alet ve alet için uygundur. Hızlı kurutma ve güçlü bir vakum pompası ile bu otoklav, daha fazla esneklik ve yüksek kaliteli sterilizasyon sunar. Vakum pompasının yardımıyla, hazneden havanın tamamen çıkarılması, yükün kullanımdan önce tamamen sterilize edilmesini sağlamak için buharın karmaşık yük türlerine daha iyi nüfuz etmesini sağlar.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp