İmplant Tedavisinde Panoramik Röntgen Cihazı | Metco Dental
0
0.00 
0
İmplant Tedavisinde Panoramik Röntgen Cihazı

İmplant tedavisi diş hekimliği alanında en sık tercih edilen cerrahi uygulamalardan biridir. Bu tedavi diş kaybı yaşayan kişilerde sıklıkla tercih edilir. Özel metal implantlar ve protezler, eksik dişin yerine yerleştirilerek doğal bir görünüm sunar. Ancak tedavinin doğru yapılması için tedavi yapılacak alanın iyi bir şekilde görüntülenmesi gerekir. İmplant tedavisinde panoramik röntgen cihazı kullanmak, tedavi edilecek alana dair net bir görüntü elde etmenizi sağlar.

Morita IC5 panoramik röntgen cihazı, üstün ve patentli teknolojisi sayesinde en gelişmiş görüntülemeyi sunar. Ağız ve çene cerrahisinde sıklıkla tercih edilen bu cihazlar, tedavi planlama aşamasında önemli bir rol üstlenir. Yüksek çözünürlüklü 4.6 mega piksel görüntüleme kapasitesi sayesinde dişin çevresi ve tüm ağız detaylı olarak görüntülenir. Ayrıca yüksek gri skala kontrastı da röntgen çekiminde tüm detayların kolayca görüntülenebilmesini sağlar. Gri skalası Morita’nın özel pozometre sistemi ile optimize edilir. Bu şekilde ağzın tüm bölümlerinde grinin farklı tonları elde edilerek detaylı planlama yapılabilir.

Panoramik Röntgen Cihazı ile Görüntüleme

Panoramik röntgen cihazları diş hekimliği kliniklerinde en çok kullanılan cihazlar arasında yer alır. Diş hekimleri hastanın ağız ve diş yapısının detaylarını ancak röntgen çekimiyle görebilir. Özellikle de diş çürüğü ve implant tedavisinde diş köklerinin detaylı bir şekilde incelenmesi gerekir. Çene kemiğinin yapısı da implant tedavisinde büyük önem taşır. Tüm bunlar sadece yüksek kalitede röntgen görüntüsü ile anlaşılabilir.

Morita IC5 panoramik röntgen cihazı, en son teknolojiyle donatılmış bir cihazdır. Cihazda otomatik olarak ayarlanan parlaklık, renk kontrastı ve keskinlik ayarları bulunur. Aynı zamanda cihaz çekim sırasında doz ayarı da yapabilir. Böylece ağızdaki farklı bölgelere farklı X ışını dozu uygulanarak istenilen gri kontrastlı görüntü elde edilir. Panoramik röntgen cihazı doğru tanı koymaya yardımcı olacak şekilde yüksek çözünürlüklü görüntü sunar. Yüksek çözünürlüğün yanı sıra yüksek hassasiyet de korunarak diş hekiminin koyacağı tanının doğruluğunu da önemli ölçüde arttırır.

İmplant Tedavisi Planlama Süreci

İmplant tedavisi planlama süreci birden fazla adımı içerir. Öncelikle diş kökü ve çene kemiği yapısının detaylı olarak incelenmesi gerekir. Alt çenede foramen ve mandibular kanal ilişkisi değerlendirilmesi gereken konular arasında yer alır. Ayrıca üst çenede sinüs tabanı ve apeks ilişkisi de üst çeneye yapılacak implantlar için büyük önem taşır.

Bazı durumlarda mevcut implantların çevresinde enflamasyon olabilir. Bu durumda tedavinin planlanabilmesi için enflamasyon tam olarak görüntülenmelidir. Tüm bunlara ek olarak alveolar yapı, lamina ve dura ayrımı, gölgeler ve lezyonlar da görüntüleme sırasında ayırt edilebilmelidir. Sabit metal çerçeve olması durumunda çerçevenin yeri ve durumu da detaylı olarak tespit edilmelidir.

İmplant tedavisinde önemli rol oynayan tüm bu detaylar Morita IC5 panoramik röntgen cihazı ile kolaylıkla tespit edilebilir. Cihaz, yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesi sayesinde ağızdaki tüm detayları gösterir. Ayrıca 5 saniye gibi kısa sürede çekim yaparak hastaların en az düzeyde radyasyona maruz kalmasında da yardımcı olur.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, başta Morita görüntüleme cihazları olmak üzere Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

20 yıllık kurumsal tecrübesiyle Metco Dental, Türkiye’deki tüm dijital radyoloji cihazı ihtiyaçlarını karşılıyor! Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Panoramik röntgen cihazı satın alırken nelere dikkat etmek gerekir?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp