Panoramik Röntgen Cihazı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
0
0.00 
0
Panoramik Röntgen Cihazı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Panoramik röntgen cihazı seçimi, diş klinikleri için büyük önem taşır. Doğru bir röntgen cihazı, diş hekiminin tanı koymasında ve tedavi planlamasına yardımcı olur.

Söz konusu implant tedavisi olduğu zaman röntgen cihazının kaliteli görüntü sağlaması daha da büyük bir önem taşır. Morita IC5 panoramik röntgen cihazı, son teknoloji tasarımıyla diş hekimlerinin tanı ve tedavi sürecini kolaylaştırır. Radyal kanal tasarımı sayesinde parabolik dönüş becerisi sunar ve böylece hastanın ağzındaki tüm detaylar kolaylıkla görüntülenebilir.

Panoramik Röntgen Cihazı Seçimi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş kliniklerinde panoramik röntgen cihazı seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Ayrıca klinikte cihazı kullanacak kişiler de en az cihaz seçimi kadar önemlidir. Morita IC5 panoramik röntgen cihazı, operatöre olan bağlılığı en aza indirir. Cihazın otomatik olarak ayarlanabilen parametreleri, operatörün karşıladığı her hasta için ayrı bir ayarlama yapmasını gerektirmez. Hastanın ağız ve diş yapısına göre ayarlar ve optimizasyon panoramik röntgen tarafından yapılır.

Son Teknoloji Ürün

Son teknoloji ve tasarımla donatılmış olan Morita IC5 panoramik röntgen cihazı, en kısa sürede en az radyasyonla en yüksek kaliteli görüntüleri oluşturur. Geleneksel cihazların 10 saniyede tamamladığı görüntüleme Morita ile 5 saniye gibi kısa bir sürede tamamlanır. Kısa sürede çekim yapabilmek de hareketsiz kalmakta zorlanan hastalara büyük bir kolaylık sağlar.

Son teknolojiye sahip olan Morita IC5 panoramik röntgen cihazı yazılım ve kullanıcı dostudur. Cihaz DICOM lisansına sahiptir. Buna ek olarak kolay kullanımı sayesinde farklı kullanıcı türleri tarafından kolaylıkla kullanılabilir. Cihazda yer alan fonksiyonlar operatörü yönlendirerek cihaz yazılımını öğrenme sürecini kısaltır.

Yüksek Çekim Kalitesi

Morita IC5 panoramik röntgen cihazı standart görüntüleme cihazları ile karşılaştırıldığında daha yüksek çekim kalitesi sunar. Standart olarak 3 mega piksel çözünürlükte çekim yapılırken Morita 4.6 mega piksel çözünürlük sunar!

Elde edilen panoramik görüntü bozulma veya distorsiyon içermez. Ayrıca sabit oranda büyütme ile yansıtılan görüntü tüm detaylara sahip olmanızı sağlar. Elde edilen görüntüler tomografi gibi birebir ölçüleri verir. Röntgen görüntüsü üzerinde yapılacak tüm işaretlemeler gerçek boyutta olur.

Detaylı Tedavi Planlamasına İzin Veren Görüntüleme

Çekim sırasında Morita IC5 panoramik röntgen cihazı 6 konumlama referansı sunar. Buna ek olarak 7 adet konum sabitleme referansı da bulunur. Bu referanslar görüntünün detaylı tedavi planlamasına izin verecek kadar net olmasını sağlar. Çekimin kısa sürede tamamlanması da hastanın daha kısa süre hareketsiz kalmasını gerektirir. Böylece hastanın hareket etmesinden kaynaklanan bozulmalarda en aza indirilir.
16 bit renk skalası da ağız ve dişteki tüm dokuların görüntülenmesine izin verir. Optimize edilmiş gri renk skalası, ağızdaki farklı noktaların grinin tonları olarak gösterilmesini sağlar. Gri tonlarının fazla olması panoramik röntgen cihazının yüksek kalitede görüntü oluşturmasına izin verir. Bu sayede diş hekimi detaylı bir tedavi planlaması yaparak başarılı sonuçlar elde edebilir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, başta Morita görüntüleme cihazları olmak üzere Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

20 yıllık kurumsal tecrübesiyle Metco Dental, Türkiye’deki tüm dijital radyoloji cihazı ihtiyaçlarını karşılıyor! Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Dental kliniklerimizde neden otoklav kullanıyoruz?" başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp