Dental Kliniklerimizde Neden Otoklav Kullanıyoruz?
0
0.00 
0
Dental Kliniklerimizde Neden Otoklav Kullanıyoruz?

Diş kliniklerinizde ya da hastanelerinizde neden otoklav kullanıyorsunuz? Hastalarınıza otoklavımız var, yeterince sterilizasyon yapıyoruz diyebilmek için mi? Yoksa kendinizi, çalışanlarınızı ve hastalarınızı çapraz enfeksiyon riskinden mutlak olarak koruyabilmek için mi?

Çalışanlarınız ve hastalarınızı etkin bir biçimde korumak istiyorsanız, bu yazımızda doğru otoklavı nasıl seçebileceğinize değineceğiz.

Otoklavı basit olarak tanımlayacak olursak, riski önleyen ama kendisi de riskli olan bir cihazdır. Su, elektrik, yüksek ısı, yüksek basınç gibi faktörlerin doğru yönetilmesi gerekir. Bu faktörlerin doğru yönetilebilmesi için de cihazın bünyesinde bulunan parçaların bu işi doğru yapacak hassasiyet ve kalitede olması, uzun süre aynı şekilde işlevini yerine getirmesi gerekir.

Kompleks bir cihaz olan otoklavda en önemli parçalar olarak vakum pompası, buhar jeneratörü ve elektronik işletim sistemini sayılabiliriz. Bu parçalardan vakum pompasının gücü, buhar jeneratörünün kapasitesi, diğer yan parçaların sterilizasyon gerekliliklerine göre yöneten işletim sisteminin kabiliyeti, bu işletim sistemini denetleyen sensörlerin hassasiyeti doğru ve güvenilir bir sterilizasyon için son derece önemlidir.

Aeratör, anguldruva gibi içinde ince kanal bulunan dinamik enstrümanların, poşetler içinde üst üste ve toplu halde otoklava konulduğunu düşünürsek; vakum ve buhar gücünün önemini daha iyi anlamış oluruz. Yerleştirme şekilleri göz önüne alındığında, her poşet içindeki her bir dinamik enstrümanın kanalında bulunan havanın çekilebilmesi, yine o kanala buharın tam anlamıyla nüfuz edebilmesi ve bu işlemin sürekli gereklerini yerine getirerek tekrarlanabilmesi için yukarıda bahsettiğimiz sistemin doğru parçalarla kurulmuş olması gereklidir. Çünkü doğru kurulan bir sistem sterilizasyon işlevinin güvenilir ve tutarlı olmasını temin eder.

İyi bir otoklav cihazının kesintisiz ve âtıl kalmadan hizmet verebilmesi en az cihazın kalitesi kadar önemlidir. Bu noktada müşteri hizmetlerinin etkili, hızlı, tecrübeli ve alanında uzman kişilerden kurulması kullanıcı memnuniyeti için son derece önem arz eder.

Özetle otoklav sadece sterilizasyon işlemi ile ilgili bir cihaz değil, kesintisiz işleyen bir diş kliniği için en temel enstrümanlardan biridir. Otoklav satın alımı yaparken yukarıda değindiğimiz noktaları bir bütün olarak değerlendirmenizi öneririz.

Sterilizasyon alanında 20 yıldır hizmet veren Metco Dental aynı zamanda Türkiye’ye B sınıfı otoklavı ilk tanıştıran firmadır. TSE A sınıfı, ulusal bazda hizmet yeterlilik belgesine sahip olan Metco Dental organize ve kurumsal bir firma olarak 30 yıldır Türkiye’de aktif bir biçimde hizmet vermektedir. 20 yıldır faaliyet gösteren Kurumsal müşteri hizmetleri departmanı ile Türkiye’nin müşteri hizmetleri anlamındaki en güçlü ve en organize diş hekimliği cihaz tedarikçisidir.

Otoklavın mucidi, alanın uzmanı 70 yıllık Alman Melag firması ve yine alternatif olan 130 yıllık Alman Ritter markasını temsil eden Metco Dental Türkiye’nin her şehrine, en geç 24-48 saat içerisinde yerinde teknik destek garantisi vermektedir. Aynı zamanda Metco Dental sterilizasyon kategorisinde 20 yıllık üretim deneyimi bulunan, Çin’in uzman firması ve sadece otoklav üreticisi olan Sun markasının da Türkiye temsilcisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Dental otoklavlarımızın yer aldığı “Sterilizasyon” kategorimize gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp