Morita IC5 Panoramik Röntgen Cihazının Avantajları | Metco Dental
0
0.00 
0
Morita IC5 Panoramik Röntgen Cihazının Avantajları

Diş kliniğinizde kullanacağınız cihazların hem kaliteli hem de uygun fiyatlı olması büyük önem arz eder. Klinikte hizmet verdiğiniz hastaların konforu için kullanılan cihazların en zorlu koşullarda bile sizi yarı yolda bırakmaması gerekir.

Klinikte kullanılan cihazların tasarlandıkları amaca uygun olarak tüm görevleri gerçekleştirmesi de önemlidir. Panoramik röntgen cihazı da tedavi öncesi planlama aşamasında önemli bir rol oynar. Aynı zamanda tedavi sonrasında da hastanın tüm sorunlarının çözülüp çözülmediğini de görüntülemeye yardımcı olur.

Kısa Sürede Çekim İşlemi

Röntgen cihazları söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken ana bileşen tüptür. Röntgen tüpü, X ışını üretmeyi ve görüntülemeyi gerçekleştirmeyi sağlar. Röntgen tüpünün kHz alt değeri ne kadar yüksek frekansa sahipse elde edilecek olan X ışınının enerjisi de o kadar yüksek olur. Bu da röntgen çekiminin daha kısa sürede tamamlanmasına imkân tanır. Çekim işlemi daha kısa sürede tamamlandığı için hastalar da daha az radyasyona maruz kalır. Bu iki açıdan bakıldığında yüksek röntgen tüpü frekans değerine sahip cihazlar görüntüleme için ideal koşulları sunar.

Morita panoramik röntgen cihazları 140 kHZ tüp frekans alt değerine sahiptir. Böylece röntgen çekimi 5 saniye gibi kısa bir sürede tamamlanabilir. 3-4 mili amper akım değeri de cihazın avantajlarını arttırır. 3 megapiksel çözünürlüğüne sahip standart görüntünün elde edilmesi için standart röntgen cihazlarına göre 6 kat daha az radyasyon uygulanır.

IC5 Panoramik Röntgen Cihazı ile Daha Yüksek Görüntü Kalitesi

Panoramik röntgen cihazları özel bir sensöre sahiptir. Cihazda kullanılan sensör, uygulanan radyasyon yoğunluğunu ve çekim süresini etkiler. Yüksek hassasiyet değerine sahip sensörler, uygulanan radyasyon yoğunluğunun azalmasını sağlar. Ayrıca kısa sürede yapılan röntgen çekimlerinde daha yüksek çözünürlüklü görsellerin elde edilmesini sağlar.

Panoramik cihazlar normal CCD veya CMOS sensörlere sahiptir. Bu sensörlerle elde edilebilecek çözünürlük en fazla 3.6 megapiksel değerindedir. Morita IC5 panoramik röntgenler ise 4.6 megapiksel çözünürlüğünde görüntüler sunar. Piksel sayısının artması, daha detaylı görüntüler elde edilmesine imkân tanır. Böylece sorunlar daha detaylı olarak görülerek tedavi planlaması en doğru şekilde yapılır. Ayrıca daha fazla piksel sayısı sayesinde görüntüye yakınlaştırma yapıldığında bile görüntüde bulanıklaşma en düşük düzeyde olur.

Çözünürlük kadar röntgenin sunduğu gri skalası da görüntü kalitesi üzerinde önemli bir rol oynar. Tüm röntgenler siyah, beyaz ve gri olmak üzere üç renkte görüntü oluşturur. Ancak renk yoğunluğunun farklı ve fazla olması sorunların tespit edilmesini kolaylaştırır.

Dinamik Doz Ayarlama ile Net Görüntüler

Morita IC5 panoramik röntgenler 16 bit renk skalası ile piyasadaki en yüksek bit değerlerinden birisine sahiptir. Ayrıca çekim parametreleri sayesinde elde edilen sonuçlar daha detaylıdır. Parametreler çekim öncesinde belirlenen ve sabitlenen değerlerdir.

Morita’nın DDAE sistemi doz çekimi sırasında dinamik bir ayarlama yapar. Böylece ağızdaki farklı bölgelere farklı doz gönderilerek her bölgenin grinin tonlarında olması sağlanır. Elde edilen röntgenin gri dağılımı optimize edilerek en detaylı çekim sonuçları elde edilir. Bu şekilde ağız anatomisinin her yeri detaylı bir şekilde görüntülenir. Bu da doğru tanı ve doğru tedavi planlaması için büyük bir önem taşır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, başta Morita görüntüleme cihazları olmak üzere Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

20 yıllık kurumsal tecrübesiyle Metco Dental, Türkiye’deki tüm dijital radyoloji cihazı ihtiyaçlarını karşılıyor! Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

İmplant tedavisinde panoramik röntgen cihazı” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp