Diş Ağrısı Nasıl Geçer? | Metco Dental
0
0.00 
0
Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş ağrısı birçok soruna bağlı olarak ortaya çıkabilir. Diş bakımı düzenli olarak yapılmadığı takdirde de, dişte ağrıyı sebep olur. Dişte ağrının nedenini bulduktan sonra ise herhangi bir ağrıyı, şişmeyi veya diğer semptomları en iyi nasıl gidereceğinizi belirleyebilirsiniz. Peki, diş ağrısı nasıl geçer? İlaç kullanmadan diş ağrısını geçirmek mümkün mü? İşte sizin için evde doğal yöntemlerle diş ağrınızı giderebileceğiniz öneriler…

Aşağıdaki öneriler her ne kadar diş ağrınızın hafiflemesine fayda etse de ağrının asıl nedenini belirlemek için mutlaka diş hekiminize başvurunuz !

Çay Poşeti: Şişliği ve ağrıyı azaltmak için dişinize ıslak bir çay poşeti koyun. Soğuğa duyarlı değilseniz, çay poşetini dişinize koymadan önce soğuk suya koyabilirsiniz.

Zencefil: Toz haline getirilmiş zencefil içine birkaç damla su ilave ederek kalın bir macun yapabilirsiniz. Daha sonra bir pamuğa macun alın ve tahrişe neden olmamak için diş etlerinizden uzak tutarak dişinize uygulayın. Bu, ağrının anında giderilmesini sağlayabilir.

Karanfil: Yüzyıllardır diş ağrısı için kullanılan karanfil bir diğer harika seçenektir. Ağrıyan dişin yanına biraz öğütülmüş karanfil koyun ve bekleyin. Kısa bir süre sonra diş ağrısının azaldığını hissetmeye başlayacaksınız.

Taze Sarımsak: Sarımsak, pek çok sağlık ve tıbbi amaç için harikadır ve buna diş ağrısı da dahildir. Ezilmiş bir diş sarımsağı biraz kaya tuzu ile karıştırın ve rahatlaması için dişinize uygulayın.

Mür: Bir çay kaşığı mürü 2 bardak su ile yarım saat pişirin. Süzün ve soğumaya bırakın. Sonra hazırladığınız bu karışımdan bir çay kaşığı alın ve yarım bardak su ile seyreltin. Bu solüsyon günde birkaç kez ağzınızı çalkalamak için kullanılabilir.

Tuzlu su: Bir çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suda eritin. Ağzınızdaki bakterileri öldürmek için ağzınızı bu tuzlu suyla çalkalayın.

Nane Çayı: Nane çayı kullanarak ağzınızın ağrılı bölgesini uyuşturabilirsiniz. Bir bardak suyu kaynatın ve bir çay kaşığı kuru nane yaprağını ekleyin ve yirmi dakika kaynatın. Sonra süzün ve soğumaya bırakın. Bunu bir ağız durulaması olarak kullanabilir ve rahatlamak için gerektiği kadar tekrarlayabilirsiniz.

Soğan: Bir parça soğanı (çiğ) kesin ve ağrıyan dişinizin üzerine koyun. Ağrıyı hafifletecek ve ağrıya neden olan mikropları öldürmeye yardımcı olacaktır.

Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı, diş ağrısını hafifletmeye yardımcı olmak dahil pek çok faydaya sahiptir. Bu yağa batırılmış bir pamuk topunu, etkilenen dişinize uygulayın. Çok kısa sürede rahatlamayı hissedeceksiniz. Ayrıca ağzınızı birkaç damla Çay Ağacı Yağı ile karıştırılmış ılık suyla çalkalayabilirsiniz.

Margosa Kabuğu: Margosa ağacının kabuğunda iyileştirici unsurlar vardır. 2 ağaç kabuğu ve 6 karanfili kullanarak, birlikte kaynatın ve süzün. Sonrasında soğutarak ağrıyan dişinizde rahatlamak için kullanın.

Asafetida: Asafetida, sakız benzeri maddeler içeren bir bitkidir ve ayrıca tıbbi amaçlı kullanılan bir reçinedir. Asafetida'yı taze limon suyuyla kaynatın. Asafetida'yı yakmadığınızdan emin olarak ılık bir macun hazırlayın. Bu macuna batırılmış bir pamuk topunu doğrudan ağrıyan dişinizin üzerine koyun. Bu, ağrınızı neredeyse anında ortadan kaldırabilir ve bir çürüğün neden olduğu diş ağrısı için harikadır.

Tuz ve Biber: Eşit miktarda tuz ve öğütülmüş karabiber kullanarak, kalın bir macun oluşturmak için biraz su ekleyin. Ağrıyı azaltmak için etkilenen dişe macun sürün.

Muz Yaprağı: Yıkanmış bir muz yaprağı alın ve iyice çiğneyin. Ardından, ağrıyan dişinizin üzerine koyun. Bu size gerekli rahatlamayı sağlayabilir.

Buz Paketi: Bir veya daha fazla buz küpünü plastik bir torbaya koyun ve ince bir havluyla sarın. Bu buz paketini yüzünüzün ağrılı tarafında kullanın ve 15 dakika kadar orada tutun. Bu, şişliği azaltmaya yardımcı olur ve ağrınızı hafifletmek için sinirleri uyuşturur.

Tarçın: Diş ağrısını gidermek için tarçın ve balı birleştirin. Yapışkan bir macun yapmak için yaklaşık beş çay kaşığı balı 1 çay kaşığı toz tarçınla karıştırın. Ağrınız geçene kadar günde birkaç kez doğrudan dişinizin üzerine uygulayın.

Vanilya Özü: Anında rahatlama için, 2 veya 3 damla vanilya özünü doğrudan ağrıyan dişinizin üzerine koyun. Acı mucizevi bir şekilde kaybolacak.

Salatalık Dilimi: Taze bir salatalığı dilimleyin ve bir parçasını dişinizin üzerine koyun. Salatalığı ezerek ve kaya tuzu ile karıştırarak da macun da yapabilirsiniz. Rahatlamak için ağrıyan dişinize macun sürün.

Bayberry Kabuğu: Diş etlerinizi güçlendirmek ve ağrıyı hafifletmek için Bayberry kabuğunu deneyin. Bayberry kabuğunu ve beyaz sirkeyi kullanarak bir macun yapın. Ağrıyı gidermek için doğrudan dişinize uygulayın.

Kabartma Tozu Ve Soda: Bir pamuk alın ve sodayla nemlendirin. Sonra üzerini karbonatla kaplayın ve ağrıyı azaltmak için etkilenen dişinizin üzerine koyun. Aynı sonuçlar için, büyük bir çay kaşığı karbonatı sodayla karıştırıp gargara olarak kullanabilirsiniz.

Guava Yaprakları: Diş ağrınızı azaltmak için birkaç guava yaprağı çiğneyin. Guava yaprağı bulamazsanız, yerine taze ıspanak yaprağı kullanmayı deneyin.

Buğday Çimi Suyu: Buğday çimi, antibakteriyel özelliklerinden dolayı diş çürümesiyle mücadelede ve ağrıyı hafifletmede harikadır. Biraz buğday çimi suyunu sıkın ve ardından ağzınızı çalkalamak için kullanın. Bu, bakteri seviyesini azaltacak ve enfeksiyon ağrısını hafifletecektir.

Sonuç olarak:

Ağız hijyeninize dikkat ederseniz, çoğu diş ağrısından kaçınabilirsiniz. Bu nedenle her gün iki kez dişlerinizi fırçalayın ve her yemekten sonra diş ipi kullanın. Ayrıca, şeker alımınızı sınırlayın ve daha fazla çiğ sebze ve meyve tüketin.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

"Diş ağrısının sebepleri nelerdir? Diş ağrısını nasıl önleyebilirim?" başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Diş Ağrısı Nedir?

9 September 2020
Next Post
X
× WhatsApp