Diş Ağrısı Nedir? | Metco Dental
0
0.00 
0
Diş Ağrısı Nedir?

Diş ağrısı, dişin içindeki veya çevresindeki ağrıdır. Küçük diş ağrıları, evde tedavi edebileceğiniz geçici bir diş eti tahrişinden olabilir. Daha ciddi diş ağrıları, kendi kendine iyileşmeyen ve diş hekimi tarafından tedavi edilmesi gereken diş ve ağız problemlerinden kaynaklanır. Sürekli ve şiddetli bir diş ağrınız olması durumunda öncelikle diş hekimine başvurmanız önerilir.

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş ağrılarınıza iyi gelebilecek evde doğal tedavi yöntemlerini sizler için derledik.

  • Ağrı kesici veya uyuşturma jelleri: Aspirin gibi ilaçların kullanılması diş ağrısından kaynaklanan küçük ağrıları hafifletebilir. Uyuşturma macunları veya jelleri (genellikle benzokainle) kullanarak, uykuya dalmanıza yetecek kadar uzun süre hafiflemesine yardımcı olabilir. 2 yaşın altındaki çocukları tedavi etmek için benzokain içeren herhangi bir ürün kullanmayın.
  • Başınızı yukarıda tutun. Başınızı vücudunuzdan daha yükseğe yaslamak, kanın başınıza gelmesini önleyebilir. Kafanızda kan birikirse, diş ağrısını yoğunlaştırabilir ve sizi uyanık tutar.
  • Yatmadan hemen önce asitli, soğuk veya sert yiyecekler yemekten kaçının. Bu yiyecekler dişlerinizi ve daha önce oluşmuş olabilecek boşlukları ağırlaştırabilir. Ağrıyı tetikleyen gıdalardan kaçınmaya çalışın.
  • Dişlerinizi gargara ile durulayın. Dişlerinizi hem dezenfekte etmek hem de uyuşturmak için alkol içeren bir gargara kullanın.
  • Yatmadan önce bir buz torbası kullanın. Bir buz torbasını beze sarın ve yüzünüzün ağrılı tarafının üzerine koyun. Bu, dinlenebilmeniz için acıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.
  • Tuzlu suyla durulayın. Çoğu insan için tuzlu suyla durulama etkili bir birinci basamak tedavidir. Tuzlu su doğal bir dezenfektandır ve dişlerinizin arasına sıkışmış yiyecek parçacıklarını ve kalıntıları gevşetmeye yardımcı olabilir. İltihabı azaltmaya ve ağızdaki yaraları iyileştirmeye yardımcı olabilir.
  • OTC ağrı kesiciler. Diş hekimleri çocuklar için asetaminofen önermektedir. Yetişkinler için, ibuprofen ve naproksen gibi reçetesiz satılan ilaçları seçilebilir. Aspirini seçerseniz, yutun - doğrudan dişinizle veya diş etlerinizle temas etmemelidir.
  • Soğuk kompres. Uyguladığınızda bölgedeki kan damarlarının daralmasına neden olur. Bu, ağrıyı daha az şiddetli hale getirir. Soğuk ayrıca herhangi bir şişliği ve iltihabı azaltabilir. Etkilenen bölgeye bir seferde 20 dakika boyunca havluyla sarılmış bir buz torbası tutun. Bunu birkaç saatte bir tekrarlayabilirsiniz.

Düzenli bir tuzlu su durulaması ve soğuk kompres uygulaması tipik olarak küçük tahrişleri giderebilir, ancak daha ciddi diş ağrıları bir diş hekiminin müdahalesini gerektirebilir.

Diş ağrısı için doğal ilaçlar

Diş ağrısı dahil ağız hastalıklarının tedavisinde kullanılan bazı doğal ilaçlar şunlardır: karanfil, guava yaprakları, mango kabuğu, armut tohumu ve kabuğu, tatlı patates yaprakları, ayçiçeği yaprakları, tütün yaprakları, sarımsak, nane çayı poşetleri, vanilya özü, buğday çimi, kekik.

Doğal ilaçları kullanmadan önce doktorunuz veya diş hekiminizle konuşun. Kullanılan bitkilere veya yağlara karşı herhangi bir alerjik reaksiyonunuz varsa bu ilaçları kullanmaktan kaçının.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

"Ağız ve diş sağlığı neden önem arz eder?" başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp