Çocuklarda Diş Fırçalamaya Ne Zaman Başlanmalıdır? | METCO
0
0.00 
0
Çocuklarda Diş Fırçalamaya Ne Zaman Başlanmalıdır?

Süt dişleri, çocukların yemek yemelerine ve konuşmalarına yardımcı olur ve kalıcı yetişkin dişlerinin pozisyonlarını yönlendirmeye katkıda bulunur, bu nedenle en baştan onlara dikkat etmek önemlidir.

Düzenli diş fırçalama, diş çürümesine ve diş eti hastalığına neden olan bakteri ve plakların temizlenmesine yardımcı olur.

Çocukların diş fırçalamayı günlük rutinlerinin bir parçası olarak bilmeleri için diş fırçalamayı erkenden tanımaları önemlidir. Çocukların zaman içinde bu yeni beceriyi geliştirmek için yardıma ve teşvike ihtiyaçları olacaktır.

İlk diş çıkar çıkmaz (genellikle yaklaşık 6 aylıkken) yumuşak bir çocuk diş fırçası ve su ile nazikçe fırçalayın. Dişleri ve diş etlerini silmek için yumuşak ıslak bir bez de kullanabilirsiniz. Dişlerin ve diş etlerinin tüm yüzeylerini günde iki kez temizleyin: sabahları ve gece yatmadan önce.

Diş fırçalamayı en başından itibaren çocuğunuzun günlük rutininin bir parçası haline getirmek, diş çürümesi gibi ağrılı sorunları önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ömür boyu gülümsemelerini sağlayacak sağlıklı alışkanlıkları da oluşturur.

Çocuğunuz İçin Doğru Fırça Ve Diş Macununu Seçmek

Çocuklar için tasarlanmış bir diş fırçası seçin. Küçük bir kafa ve yumuşak kıllara sahip olmalıdır.

Doğru diş macununu seçerken şunları unutmayın:

  • 0-18 aylık çocuklar için - sadece su kullanın, diş macunu kullanmayın
  • 18 aydan çocuk altı yaşına gelene kadar - bezelye büyüklüğünde az miktarda düşük florürlü çocuk diş macunu kullanın (pakete bakın).
  • Altı yaşından itibaren – bezelye büyüklüğünde standart florürlü diş macunu kullanın.

İpucu : Meyve aromalı diş macunları son yıllarda popüler hale geldi. Nane olmayan tatlar iyidir, ancak dişleri diş çürümesine karşı koruyan ana bileşen olduğundan, diş macununun her zaman florür içerdiğinden emin olun.

Florlu suya erişimi olmayan veya başka nedenlerle diş çürümesi riski daha yüksek olan çocuklar için diş macunu kullanımıyla ilgili yönergeler değişebilir. Daha yüksek çürüme riski olan çocuklar için ağız sağlığı uzmanı, dişleri güçlendirmek için diş köpüğü uygulanmasını önerebilir. Daha fazla bilgi için ağız sağlığı uzmanınıza danışmanız önerilir.

Elektrikli çocuk diş fırçası, üç yaşından büyük bazı çocuklar için iyi bir alternatiftir ve fırçalamayı daha kolay ve eğlenceli hale getirebilir.

Çocuğunuzun Dişlerini Nasıl Fırçalamalısınız?

Küçük çocuklar kendi dişlerini yeterince iyi fırçalayamazlar, bu yüzden onlar için bir yetişkine ihtiyaç duyarlar.

Rahat bir pozisyon bularak başlayın. Bu, çocuğunuz bir elinizle çenesini tutarken, başı vücudunuza dayayarak sizden uzağa bakacak şekilde kucağınızda otururken olabilir.

Her dişi iyice temizlemek için dişleri ve diş eti çizgisi boyunca fırçalayın (yaklaşık iki dakika iyi bir kılavuzdur).

Küçük daireler halinde hafifçe fırçalayın. İç yüzeyler ve dış yüzeyler boyunca fırçalayın.

Dişlerin çiğneme yüzeylerini ileri geri fırçalayın.

Fırçaladıktan sonra çocuğunuzdan diş macununu tükürmesini ve suyla durulamamasını isteyin. Kalan az miktarda diş macunu dişleri korumaya devam eder.

Elektrikli diş fırçası kullanıyorsanız, başlamadan önce talimatları okuyun. Fırçayı önce çocuğunuzun dişlerine doğru yönlendirin, ardından açın. Diş eti çizgisi boyunca (diş eti ve dişin birleştiği yer) fırçalamak da dahil olmak üzere, kafayı dişten dişe yavaşça hareket ettirin. Çok sert bastırmayın veya fırçalamayın, bırakın işi fırça yapsın.

Diş aralarını temizlemeyi küçük yaşlardan itibaren iyi bir alışkanlık haline getirmek için diş ipi gibi ürünleri çocuğunuzla birlikte kullanmaya da başlamak isteyebilirsiniz. Bu konuda ağız sağlığı uzmanınızdan tavsiye istemeniz önerilir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp