Diş Temizleme Nasıl Olur? | MetcoDental
0
0.00 
0
dıs temızlıgı nasıl olur
Diş Temizleme Nasıl Olur?

Diş eti hastalıklarından korunmak, diş kaybı riskini azaltmak ve diş etlerinde biriken plak ve tartarlardan kurtulmak için periyodik olarak diş temizliği yaptırmak çok önemlidir.
Günlük bakım haricinde diş hekimi tarafından yapılan diş temizliği bazıları için korkulacak bir durum olarak algılanır. Her ne kadar diş temizliği sırasında kullanılan aletlerin sesleri başlangıçta biraz ürkütücü gibi gelse de aslında diş temizliği hiç de sanılan kadar korkulacak bir şey değildir. Bu blog yazısında sizlere özetlediğimiz diş temizliği aşamalarını okuduktan sonra sizler de buna hak vermiş olacaksınız.

Fiziksel Muayene

Diş temizliğine başlamadan önce hekim, ağzınızın içini fiziksel olarak muayene eder. Bu muayene sırasında herhangi bir dişeti iltihabı olup olmadığını anlamak için bir ayna kullanır. Gerek görürse bir röntgen de isteyebilir. Eğer temizliğe engel olacak bir neden görmüyorsa, işleme başlama kararı alır.

Plak ve Tartarları Uzaklaştırma İşlemi

Bu aşamada hekim, el aletleri ile dişlerin arasındaki plak ve tartarları kazıyarak uzaklaştırır. Ne kadar plak varsa işlem o kadar uzun sürecektir. Diş plaklarının diş taşına dönüşmemesi için fırçalama ve düzenli diş ip kullanma alışkanlığı çok önemlidir. Ne yazık ki diş taşı oluştuktan sonra diş hekimine gitmekten başka çare yoktur.

Elektrikli Fırça İle Temizlik

Bütün diş taşları uzaklaştırıldıktan sonra hekim, diş macununa benzeyen bir jel sürer ve elektrikli fırça ile daha derin bir temizlik yapar. Bu işlem sırasında çıkan sesten korkmamak gerekir. Çünkü bu işlem, dişlerin daha iyi temizlenmesini sağlar.

Durulama

Bu aşamada dişlerde herhangi bir kalıntı kalmaması için diş hekiminin verdiği durulama suyu ile ağız çalkalanarak işlem sonlanır. Durulama sırasında bir miktar kan tükürmek korkulacak bir şey değildir.

Florür Tedavisi

Son aşamada çürüklere karşı birkaç ay koruma sağlayacak florür tedavisi uygulanır. Hekim, köpüklü jel ya da macunu dişlere uygular ve birkaç dakika bekletir. Böylece toplamda yaklaşık bir saat gibi bir sürede diş temizliğiniz bitmiş bulur.

Diş temizliği sonrasında dilinizi dişleriniz üzerinde gezdirdiğinizde, pürüzsüz ve plaksız bir yüzey hissetmek emin olun çok hoşunuza gidecektir.

Yukarıdaki özette belirttiğimiz diş temizliği yılda iki kez yapılmalıdır. Bu temizlik sırasında eğer diş eti hekiminiz diş eti hastalığı saptarsa, küretaj denilen daha derin temizlik gerekebilir. Bu durumda diş hastanelerinin periodontoloji uzmanları tarafından tedavi olmanız gerekir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp