Diş Hekimliğinde Sterilizasyon - Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Diş Hekimliğinde Sterilizasyon

Diş hekimliğinde sterilizasyon, en çok dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alır. Kullanılan cihazlarda ya da ekipmanlarda kalabilecek tüm artıklar ve mikroorganizmalar çapraz bulaşmaya neden olabilir. Çapraz bulaşma, bir yerden alınan mikroorganizmaların başka bir yere taşınarak o bölgeyi enfekte etmesi anlamında kullanılır.

Hasta yoğunluğunun yüksek olduğu diş hekimliği alanında da çapraz bulaşma gibi durumların önüne geçmek büyük önem taşır. Özellikle de tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle ekipmanların ve cihazların sterilizasyonu daha da önemli bir hal almıştır. Bulaşma riskinin en yüksek olduğu diş hekimliği alanı, doğru adımları atarak riskleri en aza indirebilmektedir.

Günümüzde diş hekimliğinde sterilizasyon uygulamalarında en üst düzey hijyeni elde etmek için çeşitli cihazlar kullanılır. Bu cihazlar yüksek sıcaklık ve yüksek basınç sağlayarak ulaşılması en zor yerdeki mikroorganizmaları bile yok etmeye yardımcı olur.

Dental Otoklav Nedir?

Buhar sterilizasyon cihazı olarak da bilinen dental otoklav, diş hekimliğinde sterilizasyon uygulamalarında en sık tercih edilen cihazlar arasında yer alır. Bu cihaz, kullanım sonrasında dental ekipmanların doğru şekilde steril edilmesini sağlar.

Yüksek basınç, yüksek sıcaklık ve buhar ile cihazlarda meydana gelebilecek tüm kirleticilerin, bakterilerin ve diğer mikroorganizmaların önlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda dental ekipmanda kalan tüm artıklar da bu otoklav sayesinde temizlenebilir. Sterilizasyon gereksinimlerini karşılayan dental otoklav, tüm diş kliniklerinde bulunması gereken cihazlar arasında yer alır.

Diş Hekimliğinde Sterilizasyon Uygulaması için Dental Otoklav Nasıl Seçilir?

Dental otoklav seçiminde hem cihazın boyutu hem de uyguladığı basınç, vakum ve ısı miktarı büyük önem taşır. Birçok durumda mümkün olan en yüksek buhar basıncı ile ısının ve de en kuvvetli vakumun elde edilmesi gerekir. Ancak bu şekilde cihaz ve ekipmanlarda bulunan mikro organizmalar doğru bir şekilde ortadan kaldırılabilir.

Dental otoklav cihazının boyutu da dikkat edilmesi gereken diğer önemli bir özelliktir. Cihazda bulunan raf sayısı ve cihazın kapasitesi bu seçimde en etkili olan faktörlerdir. Yoğun olan dental klinikler, daha geniş kapasiteye sahip cihazları tercih etmelidir. Aynı zamanda fazla ekipman kullanan kliniklerin de aynı anda çok sayıda aletin sterilizasyonuna imkân tanıyan daha büyük modelleri tercih etmesi gerekebilir.

Metco Dental farklı boyutlardaki dental otoklav seçenekleriyle geniş sterilizasyon seçenekleri sunmaktadır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp