Diş Kliniğiniz için En Doğru Otoklav Nasıl Seçilir? | Metco Dental
0
0.00 
0
Diş Kliniğiniz için En Doğru Otoklav Nasıl Seçilir?

Diş Kliniğiniz için Doğru Otoklav Cihazı Nasıl Seçilir?

Diş hekimi, diş hijyeni uzmanı veya diş kliniğinde bir destek personeli olarak, kliniğin düzgün çalışması için güvenilir ve etkili bir otoklav uygulamasının ne kadar gerekli olduğunu bilirsiniz. Buhar sterilizatörü olarak da adlandırılan otoklav, yeniden kullanılacak olan forseps gibi dental ekipmanlardaki mikropları sterilize etmek için yüksek sıcaklık ve yüksek basınçlı buhar gücünden yararlanan ve böylece bir sonraki hasta için güvenlik sağlayan hayati derecede önemli bir makinedir.

Diş hekimliği uygulamanız için yeni bir otoklav almak istiyorsanız, bu önemli satın almanın bir parçası olarak hangi soruları düşünmelisiniz? Bu blog yazısında, sizler için 6 genel soruya bir göz atacağız ve ardından aşağıdaki akış şemasında bulunan yeni bir otoklav satın aldığınıza ilişkin üç olası cevabı ele alacağız. Burada verdiğimiz soru ve cevaplar, bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır.

Dental Otoklav Cihazı Satın Almadan Önce Sorulması Gereken 6 Önemli Soru

1. Otoklav üreticisi uzun yıllardır başarısını ve tecrübesini kanıtlamış bir marka mı?

Otoklavınızı satın almak istediğiniz üretici, iyi bir isim ve itibara ve CE onaylı otoklavlara sahip olmalıdır. Güvende bir makineniz yoksa sizin için, personeliniz ve hastalarınız için son derece tehlikeli olabilir.

2. Anlaştığınız distribütör size bir otoklav almak için ihtiyacınız olabilecek tüm seçenekleri sunuyor mu yoksa sadece satmak istediği modeli mi öne çıkartıyor?

Öncelikle ürünler hakkında bir ön araştırma yapmak her zaman iyi bir fikirdir. Basit bir araştırma ürünler hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar ve distribütör firmayla daha doğru bir iletişim kurmanıza yardımcı olur.

3. Üretici ihtiyacınız olan otoklav ve özellikleri sunuyor mu?

Otoklav satın almak istediğiniz üretici, iyi bir isim ve iyi bir itibara, ek olarak dünyada geçerli kalite belgelerine haiz otoklavlara sahip olmalıdır. Kalite standartlarını sağlamayan, güvensiz bir makine hem sizler hem personeliniz hem de hastalarınız için son derece sakıncalı sonuçlar doğurabilir.

4. Sterilize edilmesi gereken ürünlerin hacmi nedir?

Bir otoklav satın alırken, ihtiyacınız olan otoklavın boyutunu sterilize edilmesi gereken maddelerin hacmi belirleyecektir. Deneyimli bir distribütör, kliğinizin büyüklüğüne göre en ideal otoklavı tavsiye edecektir.

5. Hangi otoklav, yatırımınız için en iyi güvenilirliği sunuyor?

Güvenirlik denince ilk sorulması gereken sorular aşağıdaki gibidir:

Garanti kapsamı nedir?

Servis süreci ve servis kapsamı nedir?

Yetkili distribütör makineyi kullanmadan önce soracağım her soruya net cevaplar verebiliyor mu?

6. Satın almayı düşündüğünüz otoklav kolayca çalışıyor mu?

Diş hekimleri çok yoğun çalışır. Bu yoğun tempo içerisinde, sıradan bir kullanıcı zorlanmadan seçtiğiniz otoklavı kullanabilir mi?  Dental aletlerin tamamen steril, kuru ve kullanıma hazır hale gelmesi için cihazı sürekli takip etmeniz mi gerekecek, yoksa satın alacağınız cihaz mesleğinizi daha iyi icra etmenize yardımcı mı olacak?

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental güvencesiyle sunulan Alman Melag markası, sterilizasyon cihazları uzmanı olarak dünyanın en çok tercih edilen diş hekimliği otoklavlarının üreticisidir.

Neden Melag Otoklavlarını Tercih Etmelisiniz?

-Dental otoklavı icat eden ve Ar-Ge ile teknolojisini sürekli yenileyen bir firma olduğu için Melag dental otoklav ürünleri tercih edilmektedir.

-Tüm Melag Otoklav cihazları Alman teknolojisi ve işçiliği ile Berlin’de üretilir.

-Melag, Dental Sterilizasyon Cihazları ve Otoklav alanında 60 yılı aşkın üretim tecrübesine sahiptir.

-Melag' ın uzmanlık alanı sadece sterilizasyon ve dezenfeksiyon ürünleridir.

-Melag Berlin'de profesyonellere eğitim veren bir sterilizasyon akademisi de kurmuştur.

-Dünyanın en çok tercih edilen otoklav markası Melag'dır (500,000 üzeri referans)

-Melag firması bağımsız denetime bağlıdır ve yüksek kaliteli otoklav üretim standartları tescillidir.

-Firmanın ve cihazların tüm uluslararası standart ve direktiflere uygunluğu mevcuttur (EN13060, EN61010-1-2, EN ISO9001, EN ISO13485 93/42 EWG, 97/23 EWG)

-Tüm Melag dental otoklav cihazlarına dayanıklılık testi uygulanır.

-Tüm Melag otoklavlarının tasarım süreçleri en ileri seviye Alman mühendisliği ve teknolojisiyle gerçekleştirilir.

-Melag dental otoklavlar için Türkiye' de Metco Dental tarafından sunulan güçlü satış sonrası destek ve yetkin teknik servis hizmeti bulunur.

-Melag dental otoklavlar için sürekli ve hızlı yedek parça desteği mevcuttur.

Kliniklerde hijyen sağlanması, çapraz enfeksiyonların önlenmesi, hasta operatör ve personel sağlığının korunması açısından buharlı vakumlu otoklav kullanımı son derece önemlidir. Özellikle Melag markalı ürünlerimiz her türlü sterilizasyon-dezenfeksiyon ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde çözerken Morita markalı bakım ürünleri hijyen sürecinizi tamamlar.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, dental sterilizasyon için de Dünya’nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle Melag markalı ürünlerimiz her türlü endodonti ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde çözer.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp