Dövme Sanatçıları Neden Otoklav Kullanmalıdır? | Metco Dental
0
0.00 
0
Dövme Sanatçıları Neden Otoklav Kullanmalıdır?

Otoklavlar; tıbbi ekipman, makaslar, bıçaklar, sıvı kapları ve diğer birçok nesneyi dezenfekte etmek için basınçlı su buharı kullanan bir sterilizasyon ünitesidir. Otoklavlar, dövme stüdyosunda bakteri ve enfeksiyonların bir müşteriden diğerine olası bulaşma ihtimalini önlemek için dövme tabancaları gibi pek çok ürünü sterilize etmek için kullanılır.

Dövme stüdyosunda kullanılan aletleri sterilize etmek için bir otoklav kullanılması gerekmektedir. Çünkü bu aletlerin elle dezenfekte edilmesi çok zor ve risklidir. Otoklavlar, dövme stüdyosunun en önemli parçalarındandır. Birçok delici ekipman çoklu kullanımlar için üretilmiştir, bu nedenle sterilizasyona ihtiyaç duyar. Uygulayıcılar her türlü ekipmanın güvenli bir şekilde sterilize edilmesinden ve sağlıklı bir dövme işleminin yapılmasından doğrudan sorumludur. Başka hiçbir şey, otoklavların yapabileceği gibi yüksek kaliteli bir dezenfeksiyon garanti edemez. Bu makinenin içindeki basınç ve yüksek sıcaklık nedeniyle, otoklav bakteri ve mikropları öldürür.

Stüdyonun itibarı sterilizasyonun güvenilirliğinden gelir. Yani doğru otoklav, iyi bir itibarın temelini oluşturur diyebiliriz. Dövme sanatçıları kendilerini ve müşterilerini korumak için kullandıkları aletleri sterilize ederler. İğne mili ve tüp gibi yeniden kullanılabilir malzemeler her kullanımdan önce sterilize edilir ve kabul edilebilir tek sterilizasyon yöntemi ise otoklavdır. Böylece aletler temiz, güvenli ve kullanıma hazır hale gelir. Otoklav kullanımı fazla zaman almadığı için hem maliyetten tasarruf etmenizi hem de güvenli sterilizasyon sağlar.

Mutlaka otoklav kullanan stüdyolar tercih edin!

Günümüzde birçok insan vücudunu dövmelerle kaplatıyor. Bu sebeple dövme sanatçılarına talep de tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de arttı. Bu sanat aynı zamanda birçok enfeksiyon ve hastalık olasılığını da beraberinde getiriyor. Pandemi sürecinden geçtiğimiz bu zamanlarda sterilizasyon çok daha büyük bir önem arz ediyor. Bu sebeple mutlaka otoklav kullanan stüdyolar tercih edilmelidir. Önlemin tedaviden daha önemli olduğuna dikkat etmeli, güvenlik ve sterilizasyon her zaman için en büyük önceliğimiz olmalıdır.

Dövme stüdyonuz varsa ve halen otoklavınız yoksa hemen müşteri temsilcilerimizle iletişime geçerek daha fazla bilgi alın! Dövme aletlerinizin sterilizasyonu konusunda en ekonomik ve güvenilir otoklavı seçmeniz için yardımcı olalım!

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Sterilizasyon Cihazları için de Dünya’nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle Melag ve Sun markalı otoklav cihazlarımız her türlü sterilizasyon ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde çözer.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Dental otoklavlarımızın yer aldığı "Sterilizasyon" kategorimize gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp