Dişin Hiç Düşünmeyeceğiniz Dört Fonksiyonu | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Dişin Hiç Düşünmeyeceğiniz Dört Fonksiyonu

Onları düşündüğünüzde dişler oldukça büyüleyici. Çeşitli şekil, boyut ve tonlara sahiplerdir. İster takma diş gibi protez dişleriniz olsun, ister gerçek dişleriniz olsun, aynı amaca ve işlevlere hizmet ederler. Önleyici bakım, dişlerinizin gelecek yıllarda rollerini yerine getirmeye devam edebilmesini sağlayacaktır. İşte dişlerinizin en iyi hayatınızı yaşamanıza ve gülümsemeye devam etmenize yardımcı olacak dört yolu.

Kemik Yapısının Bakımı

Dişler çene kemiğini güçlendirir ve onu sağlıklı ve güçlü tutmak için çalışır. Ayrıca yüz ifadelerinden sorumlu olan kasları ve kemikleri de desteklerler. İlginçtir ki, tüm görünüşünüz dişlerin varlığı olmadan değişebilir!

Normal dişler gibi protez dişler yeterli kemik desteğinin korunmasına yardımcı olur. Çene kemiğini uyararak ve hareket ettirerek kemiğin bozulmasını ve yeniden emilimini önlerler. Kozmetik olarak yüzün daha dolgun ve genç görünmesini sağlarlar.

Sindirime Yardım

Dişler sindirimde çok önemli bir rol oynar. En sevdiğiniz cipsleri atıştırdığınızı, bir avuç badem yediğinizi veya güzel bir bifteğin tadını çıkardığınızı hayal edin. Bu maddeleri çiğnemek inanılmaz derecede zor ve aynı zamanda oldukça acı verici olurdu. Dişler yiyecekleri daha küçük, daha kolay sindirilebilir parçalara ayırır ve kalp yanması, hazımsızlık ve asit reflüsü gibi olası durumların önlenmesine yardımcı olur.

Doğal dişleriniz eksik mi? İyi oturan, rahat protezler, yiyeceklerin düzgün şekilde parçalanmasını sağlayabilir. Bu, vücudunuzun her lokmadan maksimum miktarda vitamin ve besin almasını sağlar!

Mükemmel Konuşma

Dişsiz konuşmayı hayal edebiliyor musunuz? Düzgün sesler çıkarmada ve telaffuza yardımcı olmada çok önemli bir rol oynarlar! Dolgun bir gülümsemeniz veya protez dişleriniz olmasaydı t, f ve v gibi harf seslerini çıkarmak çok zor olurdu.

Destekleyici Gülüşler

Bir gülümseme bin kelimeye bedeldir derler. Dişsiz bir gülümseme, muhtemelen birinin suskun kalmasına neden olabilir, hem de iyi bir şekilde değil! İlk izlenimde dişler çok önemli bir rol oynar. Amerikalıların yaklaşık %29’u, birisiyle konuşurken ilk fark ettikleri şeyin kendileri olduğunu söylüyor. Daha da önemlisi, %24’ü, birisiyle tanıştıktan sonra en çok hatırladıkları yüz özelliğinin dişler olduğunu söylüyor.

Dişler olmadan hayatın çok farklı olacağı açık. Eksik dişlerle ilgili sorunlardan muzdaripseniz, dişlerinize bakmanın zamanı gelmiş olabilir. Gülümsemenizi mükemmel duruma getirmek için bugün diş hekiminizden randevu alın!

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp