Protez Diş Hakkında Sık Sorulan Sorular | Metco Dental
0
0.00 
0
Protez Diş Hakkında Sık Sorulan Sorular | Metco Dental

Protez Diş Hakkında Merak Edilenler

Protez diş, yani kişiye özel takma dişler hakkında merak edilen soru ve cevapları aşağıda derledik.

Protez diş tedavisi için kaç randevu gerekir?

Ağız anatominize tamamıyla uyumlu bir protez birden fazla randevu gerektirir. Her hastanın yüzü, dişleri ve diş etleri, üst ve alt çeneleri arasındaki ilişki farklıdır. Her randevu, iyi görünümlü, doğal, ağzınıza uygun ve iyi çalışan bir protez sistemi için önem arz eder.

Protez dişlere ne zaman alışırım?

İlk defa protez diş kullananlar için yapay dişlere alışmak zaman alacaktır. Süreç içerisinde yaşadığınız her sıkıntıyı diş hekiminizle paylaşmanızı öneririz. Şunu unutmamakta fayda var. Protez diş asla doğal dişlerinizin yerini tutamaz. Ancak anatominize uygun, kaliteli, dayanıklı ve fonksiyonel protez dişlere kısa zamanda alışabilirsiniz.

Protez dişlere nasıl bakarım?

Protez dişlerinizi günlük olarak standart diş fırçası veya özel protez diş fırçası kullanarak, sabun ve su ile temizleyin.

Özel olarak protez diş sistemleri için formüle edilmiş diş macunları veya solüsyonları kullanıyorsanız, mutlaka üretici firma talimatlarına riayet edin.

Ellerinizden kayma ihtimaline karşı protez dişlerinizi her zaman bir kase üzerinde temizleyin.

Takma dişlerinizi temizlemek için asla çamaşır suyu gibi kimyasallar ya da kaynar su kullanmayın.

Kısmi protez kullanıyorsanız, protez diş için çapa görevi gördüğü ve çürümeye maruz kalma olasılığı daha fazla olduğundan, kalan doğal dişlerinizi iyice fırçalayın.

Tam protez kullansanız bile düzenli diş hekimleri tarafından gerçekleştirilecek düzenli kontrolleri ihmal etmeyin.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, protez diş sistemlerinde de Dünya'nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle ENIGMA markalı ürünlerimiz sunduğu kişiye özel protez diş sistemleri ile her türlü ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde cevap verir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp