Protez Diş Nedir? Protez Diş Sistemi Nedir? | Metco Dental
0
0.00 
0
Protez Diş Nedir? Protez Diş Sistemi Nedir? | Metco Dental

Protez Diş Nedir? Protez Diş Sistemleri Kaça Ayrılır?

Protez diş, kaybedilen dişlerin yerine geçen, kişiye özel üretildiğinden ağıza kolayca takılıp çıkartabilen yapay dişlerdir.  Protez dişler kişisel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak, klinisyen önderliğinde uzman bir ekip tarafından üretilir. Protez dişlerin ağıza tam uyum sağlaması, kolay kullanılması ve doğal dişlere benzemesi önem arz eder.

Belirli dişlerin yerine protez diş kullanılmasına kısmi, ağızdaki tüm dişler yerine tamamıyla protez diş kullanımına da tam protez sistemi adı verilir. Bazı dişlerini kaybeden hastaların kalanlara daha fazla baskı uygulayacağı göz önünde bulundurularak, kalan dişlerine azami özen göstermesi önerilir.  İşte bu bakımdan eksilen dişler yerine kısmi protez diş sistemi kullanımı önem arz eder.

Kısmi protez dişleri normalden daha güçlü, daha ince hale getirmek ve küçük metal tutucu kıskaçların kolayca kullanılmasını sağlamak için, protez dişler metal taban üzerinde yapılır. Metal taban protez dişi, diş ve diş eti sınırından uzak tutmaya da yardımcı olur. Bu durum daha fazla diş kaybını engellemek adına önem arz eder.

Protez diş, hekiminiz eşliğinde en uygunu seçebilmeniz için çeşitli renk tonlarında üretilir. Renk seçiminden sonra hasta ağzının anatomisine uyacak şekilde uyarlanır. İşte bu yüzden protez diş sistemi tamamen kişiye özel bir çözümdür.

Protez dişe alışmak biraz zaman alır ve sıklıkla çeşitli ayarlamalar gerektirir. Gevşeklik, sıkılık, aşırı tükürk akışı gibi problemler normal karşılansa da herhangi bir ciddi rahatsızlık hissettiğinizde diş hekiminize danışmaktan çekinmeyin.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, protez diş sistemlerinde de Dünya'nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle ENIGMA markalı ürünlerimiz sunduğu kişiye özel protez diş sistemleri ile her türlü ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde cevap verir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp