İmplantlarınıza Bakmak İçin İpuçları | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Diş İmplant Bakımı İmplantlarınıza Bakmak İçin İpuçları

Muhteşem bir gülümsemeye sahip olmanız ve diş implantlarınızın tüm faydalarından yararlanmanız için, iyi bir diş implantı bakımı uyguladığınızdan emin olmanız gerekir.

Dental implant bakımınız, diş hekiminizin muayenehanesinden çıktığınız andan itibaren başlar.

Peki implantlarınızın bakımı için ne yapmanız gerekiyor?

Dental implantlarınızın bakımı hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenmek için bu kılavuza göz atın.

  • Yumuşak Naylon Fırça kullanın

Diş implantları taktırdıktan sonra diş fırçanızı değiştirmeniz gerekebilir.

Bunun nedeni, naylon diş fırçalarının diş implantlarınız üzerinde esnek ve yumuşak kıllara sahip olmasıdır. Diş implantlarınızın etrafındaki ulaşılması zor alanları temizlemek için bir Proxabrush da kullanabilirsiniz.

Sert kıllar içeren diş fırçalarından kaçındığınızdan emin olun, çünkü bunlar implantlarınızın yüzeyini çizebilir. Aslında implantlarınız yerleştirildikten sonra ağzınızı temizlemek için herhangi bir metal alet kullanmaktan kaçınmalısınız.

Bunun yerine, günde iki kez düzenli fırçalamaya ve diş ipi kullanmaya devam edin.

  • Aşındırıcı Ürünlerden Kaçının

Diş macunu veya gargara olsun, diş implantlarınızı aldıktan sonra mümkün olduğunca hassas temizlik ürünleri satın almak isteyeceksiniz.
Bunun nedeni, çok aşındırıcı ürünlerin aşırı rahatsızlığa neden olabilmesidir.

Genel olarak, nane veya tarçın gibi yoğun aromalara sahip ağız hijyeni ürünlerinden de kaçınabilirsiniz çünkü bunlar ağzınızda rahatsızlık hissine neden olabilir.

  • Günlük diş ipi

Diş implantları ile diş ipi kullanımı her zamankinden daha önemli hale geliyor. Bunun nedeni, implantlarınızın çevresinde kolayca plak birikerek diğer ağız hijyeni sorunlarına yol açabilmesidir.

Diş implantları olanlar için özel olarak tasarlanmış birçok diş ipi türü bulunmaktadır.

Gün içinde diş ipi kullanmakta zorlanıyorsanız, diş ipini daha sık kullanmanıza yardımcı olacak şu ipuçlarını aklınızda bulundurun:

1. Telefonunuzda Bir Hatırlatıcı Ayarlayın

Bu, kendinizi çok meşgul hissettiğiniz günler için harika!

2. Arabanızda veya Çantanızda İp Saklayın

Her zaman üzerinizde diş ipi bulundurarak, dişlerinize bakmanız gereken herhangi bir aksama süresinden yararlanabilirsiniz.

3. Diş ipi kullandığınız için kendinizi ödüllendirin

Sonunda diş ipi kullanmaya başlamak için bir teşvike ihtiyacınız varsa, sorun değil. En sevdiğiniz TV şovunun ekstra bir bölümü ile kendinizi ödüllendirin. 30 gün üst üste diş ipi kullanmayı başarırsanız, ödülü daha da büyük hale getirin. Bir çift yeni ayakkabı veya spada bir gün düşünün!

4. Televizyon İzlerken Yapın

TV izlerken veya eğlenceli bir şey yaparken diş ipi kullanabilirsiniz.

  • Yapışkan/Sert Gıdalardan Kaçının

Sert/yapışkan yiyecekler yemek implantlarınıza zarar verebilir. Bahsetmemek gerekirse, bu yiyecekler karşıt dişlere de zarar verebilir.

İmplant taktırdıktan sonra kaçınmanız gereken bazı yiyecekler şunlardır:

  • Buz
  • Karamel
  • Kurutulmuş meyve
  • Sert şekerler
  • Sert kabuklu tacolar
  • Patates cipsi
  • Havuçlar
  • Elmalar
  • Biftek
  • Fransız ekmeği gibi kabuklu ekmekler

Bu gıdalardan kaçınarak diş implantlarınızın sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

  • Sigara ve Alkolden Uzak Durun

Sigara ve alkolden kaçınmak genel olarak sağlığınız için iyi bir fikirdir. Bununla birlikte, diş implantlarınız olduğunda bu maddelerden kaçınmanız özellikle önemlidir.

Unutmayın, diş implantlarınızın iyileşmesi yaklaşık 6 ay sürer, bu nedenle bu süre zarfında sigara içmek özellikle zararlı olabilir. Ayrıca alkol almanın diş implantlarının iyileşme sürecini yavaşlattığı gösterilmiştir, bu nedenle mümkün olduğunca bundan kaçınılmalıdır.

  • Diş Hekimine Düzenli Ziyaretler Planlayın

Diş implantları gülümsemenizi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ancak, tüm diş hijyeni sorunları için bir tedavi değildirler.

Genel ağız sağlığınıza bağlı olarak, diş hekiminizi yılda en az iki kez ziyaret etmeyi planlamalısınız.

Uygun bakım ve düzenli diş hekimi ziyaretleri ile diş implantlarınız ömür boyu sürebilir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp