Kendinize Güvenerek Gülümsemek için Gülüş Tasarımı
0
0.00 
0
Kendinize Güvenerek Gülümsemek İçin Gülüş Tasarımı

Güzel bir gülüş kendimize güvenimizi önemli ölçüde arttırır. Böylece sosyal bir ortama girdiğimizde daha rahat hissederiz. Yeni insanlarla tanışmak ve harika gülümsememizi göstermek için istekli oluruz. Ancak her zaman istediğimiz gülüşe doğuştan sahip olamayabiliriz. Gülüş tasarımı, her zaman hayalini kurduğunuz gülümsemeyi kazandırmanın en etkin yoludur.

Gülüş tasarımı nedir?

Gülüş tasarımı, dişlerin ve diş etlerinin estetik bir gülümseme için yeninden tasarlanmasını içerir. Bu uygulama alanında uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilir. Tasarım sırasında tek bir müdahale yapılabileceği gibi birden fazla müdahale de yapılabilir.

Gülüş tasarımı nasıl yapılır?

Gülüşün yeniden tasarlanması sürecinde hastanın beklentileri dikkate alınır. Ayrıca mevcut ağız, diş ve diş eti yapısına en uygun tasarım gerçekleştirilir. Diş etleri ve dişler arasında belirli bir oran korunur. Böylece gülümseme sırasında doğru miktarda diş ve diş etinin görünmesi sağlanır.

Gülüş tasarımının faydaları nelerdir?

Gülüş tasarımının en önemli faydası öz güveni arttırmaya yardımcı olmasıdır. Hastalar düzgün dişlere sahip oldukları için kendilerine güvenerek gülümserler. Ayrıca gülüş tasarımı sırasında mevcut diş ve diş eti sorunları da tedavi edilir. Bu da hastaların ağız sağlığı açısından önemli bir fayda sunar.

Hangi diş hekimliği uygulamaları gülüş tasarımında kullanılır?

Tasarım yapılırken öncelikle diş sağlığı sorunları tedavi edilir. Tedavi aşamasında kanal tedavisi, çürük tedavisi ve diş taşı temizliği gibi yöntemler uygulanır. Daha sonraki aşamada ise estetik bir gülüşe sahip olmak için kozmetik müdahaleler gerçekleştirilir.

Porselen kaplama

Porselen kaplama gülüş tasarımında en sık tercih edilen yöntemler arasında yer alır. Veneer olarak da bilinen bu yöntem, ince porselen tabakaların dişe yapıştırılmasını içerir. Porselen yapraklar, özellikle ön dişlere estetik bir görünüm kazandırır.

Diş eti estetiği

Bazı durumlarda diş etinin dişleri kapaması gülüşün estetik görünmemesine yol açabilir. Bu durumda diş eti estetiği hastanın her zaman hayalini kurduğu gülüşe kavuşmasına yardımcı olur. Bu yöntemde diş etleri şekillendirilerek doğru diş ve diş eti oranı sağlanır.

Implant

Ön dişlerde kayıplar yaşanması estetik görüntüyü etkileyebilir. Bu durumda öncelikle implant ile kayıp dişlerin tedavi edilmesi gerekir. Sonraki aşamada ise diş beyazlatma ve kaplama gibi yöntemler uygulanabilir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Diş makyajı nedir? Nasıl yapılır?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp