Estetik Diş Hekimliği | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Estetik Diş Hekimliği

Estetik diş hekimliği, dişlerle ilgili estetik sorunların giderilmesine yardımcı olur. Farklı işlemler ve tedaviler sayesinde hastalar her zaman hayal ettikleri mükemmel gülüşe sahip olabilir. Diş sararması, diş eti görünümü, çarpık diş görünümü veya eksik dişler gülüşün bozulmasına neden olabilir. Diş hekimleri tarafından özel olarak planlanan tedavi sayesinde tüm bu sorunlar ortadan kaldırılabilir.

Estetik Diş Hekimliği Hangi Alanları İçerir?

Diş hekimleri, estetik diş hekimliği sayesinde hastaların mükemmel bir gülümsemeye kavuşmasını sağlar. Tedavi yöntemi, hastanın sorununa özel olarak tasarlanır. Ayrıca hastanın ağız ve diş yapısı da planlama sürecinde dikkatlice ele alınır.

Renk Değişimi

Yediklerimiz ve içtiklerimiz dişlerimizde kalıcı bir etki bırakabilir. İçtikten veya yedikten hemen sonra dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmek, dişlerin renginin zaman içinde bozulmasına neden olur. Bu da dişlerinizin daha koyu ve sarı renkte görünmesine neden olabilir. Farklı diş beyazlatma çözümleri olsa da hiçbir çözüm diş hekimi tarafından yapılan işlem kadar etkili olmaz.

Diş Etlerinin Fazla Görünmesi

Bazen diş etleriniz fazla büyümüşse diş etlerinin dişlere oranı bozulabilir. Ayrıca bu sorun doğuştan da gelebilir. Lazerle diş eti şekillendirme, size daha normal görünümlü bir diş eti çizgisi vermek için fazla yumuşak dokuyu ortadan kaldırır. Bu yöntem estetik diş hekimliği alanında en sık uygulanan yöntemler arasında yer alır.

Çarpık Dişler

Çarpık dişlerin gülüşünüzün genel görünümü üzerinde büyük etkisi vardır. Dişleriniz çarpık veya yanlış hizalanmışsa, invazif olmayan bir ortodontik tedavi için harika bir aday olabilirsiniz. Çarpık diş görüntüsünü özel porselen kaplamalarla gidermek de mümkün olur.

Dişler Arasındaki Boşluklar

Bazı insanların dişleri doğuştan aralıklıdır. Ancak aralıklı diş görüntüsü herkesin hoşuna gitmeyebilir. Özellikle ön dişlerin ayrık olması estetik olmayan bir görünüme neden olabilir. Kaplama tedavisi veya diğer estetik diş hekimliği tedavileri dişlerin arasındaki boşlukları gidermeye yardımcı olur.

Diş Eksikliği

Gülümsemeniz, kaybedilen bir diş veya dişlerden önemli ölçüde etkilenebilir. Dişi nasıl kaybetmiş olursanız olun, kozmetik gülüş uygulamaları diş kayıplarının tedavi edilmesini sağlar. Diş implantları sayesine diş eksikleri giderilerek harika bir gülüşe kavuşmanız sağlanır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

"Kendinize güvenerek gülümsemek için gülüş tasarımı"  başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp