Diş Makyajı Nedir? Nasıl Yapılır? | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Diş Makyajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Diş makyajı, dişin beyaz görünmesi için uygulanan kozmetik diş hekimliği yöntemlerinden biridir. Normal makyajda olduğu gibi amaç, dişlerin çekici görünmesini sağlamaktır. Ancak yüze yapılan makyajın aksine, dişe yapılan makyaj daha kalıcı bir uygulamadır. Bu kapsamda en sık başvurulan yöntem diş beyazlatma yöntemidir.

Diş makyajı neleri içerir?

Diş makyajı uygulamaları dişin en dış katmanı olarak bilinen sert dış mine katmanına uygulanır. Dişin diğer bir katmanı olan iç dentin katmanına veya yumuşak pupla katmanına herhangi bir uygulama yapılmaz. Bu nedenle bu uygulama kozmetik veya estetik diş hekimliği uygulamaları arasında sayılır.

Sert Diş Mine: Dişin bu bölümü temelde dişlerinizin kalsiyum fosfattan oluşan dış kabuğudur. Diş minesi oldukça serttir ve vücuttaki en sert maddelerden biri olarak kabul edilir. Dişinizin sert dış kısmı (mine) genellikle yabancı maddeler ve bakterilerin dişin derinliklerine girmesini engeller. Ancak bu dış katman yiyeceklerden ve içeceklerden gelen dış etkilere maruz kalır.

İç Dentin Katmanı: Dişin bu katmanı sert dış mine kabuğunun hemen içindeki tabakadır. Bu katman dişinizin yapısının ve şeklinin çoğunu oluşturur. Ancak canlı bir doku değildir.

Yumuşak Pulpa: Dişinizin canlı kısmına "pulpa" denir. Bu katmada sinirler, kan damarları ve bağ dokusu bulunur. Bu nedenle çürük gibi ağız ve diş probleminiz olduğunda, dişin içindeki küçük sinirler nedeniyle ağrı veya hassasiyet hissedersiniz. Diş makyajında dişin bu katmanına herhangi bir uygulama yapılmaz.

Diş makyajı ile gülüş tasarımı aynı işlemler mi?

Gülüş tasarımı ve diş makyajı aynı işlemler değildir. Gülüş tasarımı dişleri, diş etlerini ve dudakları içeren daha kapsamlı bir estetik diş cerrahisi uygulamasıdır. Buna karşılık dişe yapılan makyaj, diş beyazlatma gibi daha basit ve hızlı uygulanan yöntemleri içerir.

Genellikle diş makyajı, diş eksikliği ve diş çarpıklığı gibi sorunların olmadığı durumlarda uygulanır. Bu işlemin amacı, kısa sürede dişlerin daha parlak ve beyaz görünmesini sağlamaktır. Diş etlerine ve dişe müdahale yapılması gerekirse gülüş tasarımı gibi daha detaylı bir prosedürün tercih edilmesi gerekir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

"Dermal dolgu nedir?" başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp