Dermal Dolgu Nedir? Ne İçerir? | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Dermal Dolgu Nedir?


Dermal dolgu, kaybedilen hacmi geri kazanmak, çizgileri yumuşatmak ve kırışıklıkları hafifletmek veya yüz hatlarını iyileştirmek için cildin altına enjekte edilen jel benzeri maddelerdir. Genç görünmeye yardımcı olan bu işlem hem kadınlar hem de erkekler tarafından sıklıkla tercih edilir. Ameliyata gerek olmaması, bu dolguların popülerliğini arttırmaya yardımcı olur.

Dermal Dolgu Ne İçerir?

Dermal dolgular içerdikleri malzemelere göre farklı isimlerle anılırlar. En popüler dolgular hyaluronik asit olsa da kalsiyum hidroksilapatit ve otolog yağ enjeksiyonları da diğer popüler dolgu malzemeleri arasında yer alır.

Hyaluronik Asit (HA)

Hyaluronik Asit yani HA dolgu malzemesi genellikle yumuşak ve jel gibidir. Uygulamanın sonuçları kalıcı değildir ve belirli aralıklarla tekrar edilmesi gerekir. Vücut kademeli olarak 6 ila 12 ay veya daha uzun sürede partikülleri doğal olarak emer.

Kalsiyum Hidroksilapatit (CaHA)

CaHA dolgu genellikle bir hyaluronik asit dolguya göre daha yoğun bir yapıya sahiptir. Çoğu hasta için kalıcılık yaklaşık 12 ay kadar sürebilir. Kalsiyum hidroksilapatitin ayrıca doğal kolajen üretimine yardımcı olduğu bilinmektedir.

Poli-L-laktik Asit

Poli-L-laktik asit tipik olarak daha derin yüz kırışıklıklarını tedavi etmek için kullanılır. Uygulama sonrasında elde edilen sonuçlar 2 yıldan uzun süre kalıcı olabilir.

Polimetilmetakrilat (PMMA)

PMMA dolgu maddeleri ciltte yapı ve sıkılık sağlayan doğal olarak oluşan bir madde olan kolajen içermektedir.

Otolog yağ enjeksiyonları

Otolog yağ enjeksiyonları, ameliyat gerektiren tek enjekte edilebilir dolgu tedavisidir. Bu dermal dolgu, kişinin kendi yağlarının enjekte edilmesini içerir. Yağlar liposuction ile vücudun farklı bölgelerinden toplanır. Toplanan yağ özel bir işlemden geçirilerek saflaştırılır. Daha sonraki adımda ise işlemden geçen bu yağlar istenen bölgeye uygulanır.

Dermal Dolgu Ne İşe Yarar?

Dermal dolgu genellikle kırışıklık görüntüsünü gidermek için kullanılmaktadır. Ancak son yıllarda bu dolgular estetik gülüş tasarımının bir parçası olarak uygulanır. Dudağın şekillendirilmesine yardımcı olarak kişinin daha estetik bir gülüşe sahip olması sağlanır. Buna ek olarak dermal dolgular, elmacık kemiklerinin daha çıkık görünmesini de sağlar. Yapılacak uygulamaya göre yukarıda sayılan dermal dolgulardan bir tanesi seçilebilir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Kozmetik diş hekimliği nedir?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp