Dental Kliniklerde Enfeksiyon Kontrolü - METCO Dental
0
0.00 
0
Dental Kliniklerde Enfeksiyon Kontrolü

Dental kliniklerde enfeksiyon kontrolü, tüm dental kliniklerde titizlikle uygulanması gereken bir süreçler bütünüdür. Meydana gelebilecek bir enfeksiyon durumu hem tedavi gören hastaları hem de klinik çalışanlarını riske atabilir. Bu nedenle kliniklerde çalışanların detaylı bir enfeksiyon kontrolü yönetmeliğine ve uygulamasına sahip olması gerekir.

Diş hekimliği klinikleri, farklı ağız ve diş eti hastalıklarıyla mücadele eden birçok hastayı barındırır. Bu hastaların muayene ve tedavi süreçleri yakın müdahaleyi gerekli kılar. Çürük diş ya da diş eti iltihaplanması gibi durumlar, dental kliniklerde enfeksiyon yayılması riskini önemli ölçüde arttırır. Ancak klinikte bulunan enfeksiyon kontrolü prosedürlerinin izlenmesiyle oluşabilecek tüm olumsuz durumların önüne geçmek mümkün olur.

Kapasite ve boyut itibariyle tam olarak ideal tasarlanmış, hızlı ve ekonomik çalışan hem tezgah üstü klinik tipi hem de büyük hacimli merkezi otoklavlar için hemen Metco Dental ile temasa geçin!

Dental Kliniklerde Enfeksiyon Kontrolü Neden Önemli?

Söz konusu dental kliniklerde enfeksiyon kontrolü olduğunda bu konunun iki şekilde ele alınması lazım.

  1. Hastaların sağlığını korumaya yönelik enfeksiyon kontrolü
  2. Diş hekimi ve dental klinik çalışanlarının sağlığını korumaya yönelik enfeksiyon kontrolü

Dental Kliniklerde Enfeksiyon_Her iki durumda da önemli olan nokta, gerekli önlemlerin alınarak çalışma ortamlarının steril tutulmasını sağlamaktır. Aynı zamanda yerel yönetmeliklerin izlenmesi ve uygulanması da kontrol sürecinin doğru bir şekilde gerçekleştirilmesine izin verir.

Klinikte meydana gelebilecek herhangi bir enfeksiyon durumu, farklı sağlık sorunlarını tetikleyebilir. Bu da ölüm riski gibi istenmeyen durumların ortaya çıkmasına neden olur. Bu nedenle enfeksiyon kontrolünü uygulamak tüm dental kliniklerin izlemesi gereken temel bir prosedürdür.

Dental Kliniklerde Enfeksiyon Kontrolü Nasıl Yapılır?

İlk aşamada Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kuralların sağlanması gerekir. Dental kliniğin enfeksiyonu önleyecek bir yerleşime sahip olması gerekmektedir. Tedavi yapılan odalarla hasta karşılama odaları belirli mesafede konumlandırılmalıdır.

Aynı zamanda Diş Hekimleri Odası tarafından önerilen yöntemlerin de uygulanması büyük önem taşır. Kullanılan tüm müdahale ekipmanları her müdahale sonrasında sterilize edilmelidir. Buna ek olarak kullanılan sarf malzemesinin ve tek kullanımlık malzemelerin sağlık atığı yönetmeliklerine uygun olarak atılması gerekir.

Dental kliniklerde enfeksiyonu engellemek için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm profesyonel ekipmanı Metco Dental’de bulabilirsiniz. Enfeksiyon kontrolünü en üst düzeye çıkararak hastalarınıza üstün hijyen kalitesiyle hizmet verebilirsiniz.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp