Dental Kliniklerde Olması Gereken Cihazlar - METCO Dental
0
0.00 
0
Dental Kliniklerde Olması Gereken Cihazlar

Dental klinikler diş ve diş eti hastalıklarının tedavisinde çeşitli cihazlar ve ekipmanlar kullanır. Bu cihazlar ve ekipmanlar, diş hekiminin işini kolaylaştırarak tedaviyi olabilecek en iyi şekilde uygulamasına izin verir. Diş klinikleri uzmanlık alanlarına göre farklı ekipmanlara sahip olabilir. Ancak tüm dental klinikler bazı temel cihazlara sahiptir.

Dişçi Koltuğu

Dişçi koltuğu olmadan bir diş kliniğini düşünmek mümkün değildir. Hastaların oturduğu bu koltuk, diş hekiminin çalışmasına izin verecek esneklikte olmalıdır. Koltuğun yükseltilip alçaltılabilmesi ve arkaya doğru yatırılabilmesi gerekir. Aynı zamanda hareket eden kolçaklar da hastanın tedavi sırasında rahat etmesini sağlar.

RITTER Ultimate Comfort Smart Dental ÜnitDental Ünit

Dental ünite birimlerinde en az bir adet fiber optik yüksek hızlı çıkış bulunmalıdır. Aynı zamanda enfeksiyon kontrolü için yıkama sistemi, retraksiyona karşı koruma vanaları, su saflaştırma sistemi ve kolay temizlik için çıkıntılı olmayan boru aparatı olmalıdır. Dental ünit olmadan hastaların diş ve diş eti tedavisini uygulamak mümkün olmaz. Bu nedenle bu ekipmanlar dental klinikler için olmazsa olmaz cihazlar arasında yer alır.

Dental El Aparatları

Dental el aparatları arasında yüksek hızlı ve düşük hızlı kesme ve cilalama aletleri bulunur. Bu aletler hava ile hareket ettirilebildiği gibi elektrik ile de hareket ettirilebilir. Bu ekipmanlar genellikle pahalı olduğu için ilk aşamada en çok kullanılan ve en gerekli malzemelerin alınması gerekir. Daha sonra eksik kalan malzemeler zaman içinde tamamlanabilir.

Diş Hekimi ve Asistan Taburesi

Tedavi sırasında diş hekimi ve asistan belirli aralıklarla oturmaya ihtiyaç duyabilir. Ayarlanabilir sandalye sayesinde diş hekimi uzun süren tedavileri başarılı bir şekilde uygular. Asistan sandalyesi de asistanın gerekli durumlarda diş hekimine yardım etmesine izin verir. Aynı zamanda bu sandalyelerin tekerlekli olması ve kolay temizlik için dikişsiz yüzeye sahip olması gerekir.

Dental X-Ray Cihazları

Diş kliniklerinde olması gereken diğer bir cihaz ise x-ray cihazları yani diş röntgeni cihazlarıdır. Klinikler periapikal x-ray, panoramik x-ray ve sefalometrik x-ray gibi farklı diş röntgen cihazları ihtiyacı duyabilir. X-ray cihazları, sorunun tespit edilmesi ve tedavinin planlanmasına önemli bir yol oynar. İhtiyaçlara yönelik seçilen bir dental röntgen cihazı, diş kliniğinde gerekli işlemlerin yapılmasına izin verir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp