Dental Aletlerinizi Temizlemek İçin 6 Kritik Adım | Metco Dental 
0
0.00 
0
Dental Aletlerinizi Temizlemek İçin 6 Kritik Adım 

Kendinizi Koruyun

Güvenlik gözlükleri, yüz maskeleri, önlükler ve eldivenler dahil olmak üzere kişisel koruyucu ekipman, aletleri temizlerken ve düzenlerken sizi mikrobiyal kontaminasyondan korur. Ayrıca, barındırıyor olabileceğiniz enfeksiyonları aletlere geçirmenizi de önler. 

Enstrümanlarınızı Önceden Islatın

Bazı yoğun uygulamalarda, aletlerinizi kullandıktan hemen sonra her zaman temizleyemezsiniz. Bu bir sorun olabilir, çünkü aletler üzerinde kalan biyolojik kalıntılar (örneğin kan) kuruyabilir ve sertleşebilir. Aletleri temizleme zamanı geldiğinde, bu sertleşmiş malzemenin çıkarılması zor olabilir.

Enfeksiyon kontrol uzmanları, organik birikimi nemli tutmak için kirli aletlere bir solüsyon püskürtmeyi önerir. Enzimatik sprey jeller, siz aletleri uygun şekilde temizlemeye hazır olana kadar herhangi bir birikimi kolayca parçalayabilen etkili bir seçenektir. 

Buharlamadan Önce Temizleyin

Otoklava girmeden önce aletlerin üzerinde kalıntı kalırsa, kızgın buhar aletin tüm yüzeyiyle temas edemeyebilir. Bu nedenle aletleri sterilize etmeden önce aletlerdeki görünür malzemeleri temizlemeniz gerekir. 

Aletlerinizi Kurutun

Otoklavda sterilizasyondan önce aletlerinizi iyice kurutmanız çok önemlidir. Aletlerinizi ıslak bir sterilizatöre koyarsanız, ıslak çıkacaktır. Sonuç olarak, ambalaj da (bir sonraki adımda) ıslanacaktır. Ve ıslak ambalaj, ambalaj yoluyla insan derisinden bakteri ve nemi emebilir ve bu da aletlerin kontamine olma riskini artıracaktır. 

Aletleri Paketleyin

Aletlerinizi sterilizatöre yerleştirmeden önceki son adım, onları sargı veya torbalarla paketlemektir. Aletlerinizi sterilizatörden çıkarırken havaya maruz kalmasını önlemek için paket kapatılmalıdır. Sterilizasyon maddesinin nüfuz etmesine izin veren ve yumuşaklık veya dayanıklılıktan ödün vermeden zorlu buhar sterilizasyonu koşullarına dayanabilen bir otoklav sargısı seçmeniz önemlidir. 

Aletleri Dikkatlice Yükleyin

Her otoklav döngüsüne mümkün olduğu kadar çok alet sıkıştırmaya çalışmak cazip gelebilir, ancak aşırı yüklenmiş sterilizatörler, başarısız sterilizasyonların arkasındaki ana nedendir. Aşırı yüklenmiş sterilizatörlerin optimum sıcaklığa ulaşması daha uzun sürer ve ekipmanlar birbirine çok yakın paketlendiğinde, yeterli miktarda sterilizasyon maddesiyle temas etmeyebilirler. 

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir. 

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz. 

X
× WhatsApp