Diş Dolguları Hakkında Bilinmesi Gerekenler | Metco Dental 
0
0.00 
0
Diş Dolguları Hakkında Bilinmesi Gerekenler   

Diş Dolguları Nelerdir?

Diş dolguları, çürük nedeniyle zarar görmüş dişleri onarır. Diş hekiminiz bir boşluk belirlediğinde, alanı temizler ve dişinizin düzgün çalışmasına yardımcı olan ve daha fazla çürümeyi önleyen güçlü bir madde ile doldurur. 

Dolgu Nasıl Görünür?

Dişçi koltuğuna oturmadan önce, muhtemelen çürüğünüzün bıraktığı deliği neyin doldurduğunu bilmek istersiniz. Diş hekimleri farklı tipte diş dolguları kullanır ve hepsinin artıları ve eksileri vardır. 

  1. Gümüş diş dolguları olarak da bilinen amalgam dolgular, en ucuz ve en dayanıklı seçenek olmaya devam etmelerine karşın yaygınlıkları artık azalmıştır. Bu dolgular, onları güçlü kılmak için farklı metaller kullanır, ancak koyu renklerinden dolayı fark edilir olma eğilimindedirler. 
  2. Kompozit diş dolguları, daha küçük veya orta ölçekli onarımlar için iyi çalışır ve oldukça dayanıklıdır. Cam veya kuvarslı reçineler kullanarak diş renginde fark edilmeyen dolgular elde edersiniz. 
  3. Metal dolgular altın, kıymetli metal alaşımları veya gümüş amalgam olabilir. Bununla birlikte, altın dolgular gümüş dolgulardan önemli ölçüde daha pahalıdır ve o kadar dayanıklı değildir. 
  4. Diş DolgusuSeramik dolgularda diş rengindedir. Genellikle leke de göstermeyen porselen dolgulardır ancak maliyetleri daha yüksek olabilir. 
  5. Cam İyonomer dolgular, akrilik ve camın özel bir karışımını kullanır. Bu dolgu türü dişlerin korunmasına yardımcı olmak için florür salsa da, diğer seçenekler kadar uzun sürmez. 

Gülümserken veya konuşurken görünen dişler için diş renginde veya beyazımsı dolgular tercih etmek isteyebilirsiniz. Öte yandan, metal dolgular daha uzun süre dayanır ve daha geniş alanlar ve çiğneme işleminizin çoğunu idare edenler için daha iyi tutunur. 

Dolgu Ne Kadar Sürer?

Basit diş dolguları baştan sona yirmi ila otuz dakika sürebilir, ancak bir saate kadar planlamak isteyebilirsiniz. Birkaç dişin doldurulması gerekiyorsa veya daha fazla çalışma gerektiren karmaşık bir boşluğunuz varsa, orada daha uzun süre kalabilirsiniz. Karmaşık vakalar birden fazla diş hekimi ziyareti gerektirebilir. 

Diş Dolgularının Ömrü Ne Kadardır?

Ne yazık ki kalıcı diş dolgusu diye bir şey yoktur. Amalgam ve metal gibi bazı diş dolguları yirmi yıl veya daha uzun süre dayanabilse de, sonunda yenisine ihtiyacınız olacaktır. 

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir. 

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz. 

 

X
× WhatsApp