Diş Hekimi Ziyareti ve Düzenli Kontrolün Faydaları | Metco Dental 
0
0.00 
0
Düzenli Diş Hekimi Ziyaretinin ve Kontrolün Faydaları

Bir hasta için gerekli olan, dişe özgü durumlarına bağlı olarak bir diğeri için gerekli olmayabilir. Ancak bir husus her zaman önemlidir: rutin diş temizliği ve muayeneleri. Diş hekimine 6 ayda bir muayene olmak oldukça önemlidir. 

  1. Diş çukurunun önlenmesi: Diş çukuru veya diş çürüğü, doğal dişe önemli ölçüde zarar verebilir. Bu çürük alanları genişleyebilir ve derinleşebilir, dişin iç bölgelerini enfekte edebilir ve kanal tedavisi gibi tedaviler gerektirebilir. Erken bulunan çürükler, hasta için daha önemli bir endişe haline gelmeden önce teşhis edilebilir ve tedavi edilebilir. 
  2. Diş kaybının önlenmesi: Dişlerinizin- bir ömür boyu dayanması onlara ne kadar iyi baktığınızla ilgilidir. Periodontal hastalık gibi durumlar gülümsemeyi geri döndürülemeyecek kalıcı hasar riskine sokabilir. Periodontal hastalık, erken evrelerde bulunursa herhangi bir uzun vadeli etki olmaksızın etkili bir şekilde tedavi edilebilecek başka bir durumdur. 
  3. Tasarruf etmek: Herkes tasarruf etmeyi sever, özellikle de birçok hasta tedavi masrafları korkusuyla diş hekiminden uzak durur. Neyse ki, çalıştıkları yer aracılığıyla diş sigortası olan hastalar, genellikle bu rutin altı aylık değerlendirmelerin ve temizliklerin, sosyal yardım kapsamıyla birlikte tamamen ücretsiz olduğunu göreceklerdir. Ek olarak, diş hekimini düzenli olarak ziyaret eden hastalar genellikle daha sonra daha pahalı işlemlerden kaçınarak uzun vadede para tasarrufu sağlar. 
  4. Nefesi tazelemek: Ağız kokusu veya nefes kokusu, ağız sağlığı sorununa işaret edebilir. Birçok hasta ağız kuruluğu gibi durumları yöneterek ve düzenli temizlik için diş hekimine giderek ağız kokusunu kontrol altında tutabilir. 
  5. Genel sağlığı ve zindeliği iyileştirmek: Oral-sistemik bağlantı, bir hastanın ağız sağlığı ile vücut sağlığı arasındaki bilinen bağlantıdır. Ağızdaki enfeksiyon hastanın kan dolaşımına girip yayılabileceğinden, periodontal hastalık gibi durumlar bir dizi tıbbi soruna katkıda bulunabilir. Periodontal hastalığı olan hastalar genellikle hamile kadınlarda, diyabette, kalp hastalığında ve felçlerde daha yüksek erken doğum riski taşırlar. 

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir. 

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz. 

X
× WhatsApp