Diş Ekipmanı Sterilizasyonunun Gerçekleştirilmesi | Metco Dental 
0
0.00 
0
Diş Ekipmanı Sterilizasyonunun Gerçekleştirilmesi 

Diş Ekipmanı Sterilizasyonu Diş Hekimlerini ve Hastaları Korur

Diş hekimliğinde sağlam diş sterilizasyon uygulamaları hastaları, diş hekimlerini ve tüm ekibi korur. Diş gereçleri sterilizasyonu, diş hekimliği uygulaması boyunca aletler ve yüzeyler üzerinde bakteri üremesini önler. Ağzınızdaki mikropların kimsenin ağzına bulaşmamasını ve sizden önce sandalyeye oturan hiç kimsenin size bir şey bulaştırmamasını sağlarlar.
Kan ve tükürükteki mikroorganizmalar bakteri ve hepatit, uçuk, tüberküloz, staph ve strep gibi hastalıkları taşıyabilir. Uygun diş sterilizasyon prosedürleri kullanılmadığında bir hastadan diğerine geçebilirler. Uygun olmayan sterilizasyon uygulamaları sizi gerçekten hasta edebilir ve ayrıca önceden var olan herhangi bir durumunuz varsa ciddi komplikasyonlar yaratabilir. 

Diş Asistanları Ekipmanı Nasıl Sterilize Eder?

Diş hekimi asistanları modern diş hekimliği ekibinin hayati üyeleridir ve en önemli işlerinden biri bakteri ve diğer mikroplarla savaşmaktır. Uygun alet sterilizasyonunu anlamaları ve gerçekleştirmeleri ve diş muayenesi için güvenli ve steril bir alan hazırlamaları gerekir. Diş hekimi asistanları ayrıca kullanılan her şeyin uygun şekilde atıldığından emin olur.
Ekipmanı temiz ve steril tutmak için diş hekimi asistanları temizleme ve sterilize etme uygulamasının adımlarını dikkatli izlemelidir. İlk olarak, herhangi bir kiri çıkarmak için dezenfeksiyon veya sterilizasyondan önce her zaman ekipmanı temizlemeleri gerekir. Ayrıca diş hekimi asistanları ekipmanları taşırken konteynır kullanmalı ve bu süreçte eldiven ve maske takmalıdır.
Diş hekimi asistanları sabun ve sudan daha fazlasına ihtiyaç duyar. Ekipmanları genellikle aletleri temizleyen ve dezenfekte eden özel makinelere yerleştirirler. Otoklavlar ve kimyasallar gibi ileri teknoloji diş sterilizasyon teknolojisi, sterilizasyon sürecini verimli hale getirir.
İşleri temiz tutmak, meşgul diş hekimi asistanlarının sahip olduğu tek görev değildir. Muayene öncesi, sırası ve sonrasında diş hekimlerine yardımcı olurlar. Hasta öykülerini alır ve onlara uygun ağız bakımı konusunda talimat verirler. Ölçü alma ve geçici kuronlar oluşturmada hekime yardımcı olurlar, dolgu macunları ve ağartma tepsileri kullanırlar, dijital ve analog röntgenler çekerler. 

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir. 

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz. 

X
× WhatsApp