İlk Diş Türbini: Hangi Döner Ekipman Seçilmelidir? | Metco Dental
0
0.00 
0
İlk Diş Türbini: Hangi Döner Ekipman Seçilmelidir?

Bu yazı, diş türbini için her zaman fiyat ve kalite arasındaki en iyi orta noktayı bulmaya çalışırken, mevcut sayısız ürün yelpazesi ve özellikleri arasından ürün seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.

Döner aletlerin temel sınıflandırması
Diş Türbinleri

Dental türbinler, kavite hazırlama, frezeleme veya restorasyon çıkarma gibi en kapsamlı tedaviler için en küçük kafa ve frezlerle yüksek hız sağlar. Bunun bir örneği ışıklı titanyum türbindir.

Dental türbin, operasyon için hava sağlayan bir kompresör hortumuna bağlıdır, bu şu yollarla yapılabilir:

  • Bir bağlantıya ihtiyaç duymadan entegre bağlantı,
  • Hızlı bağlantı işlevi, tüm aleti hortumdan sökmek zorunda kalmadan diğer döndürücüler arasında anında geçiş yapılmasına olanak tanır. LED ışıklı ve ışıksız mevcuttur.

Her iki sistemin de avantajları ve dezavantajları vardır, ancak genel kullanım için ve tedaviler için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğunda, bağlantı hızı bir artıdır.

Mikromotor

Hem anguldruva hem de el parçası kuplinge bağlıdır. Türbinden farklı olarak, çalışmaları için freze bıçağının gücünü ve hareketini sağlayan bir ara birime ihtiyaç duyarlar. Bunun sorumlusu, enerjiyi dozlayan ve gücü düzenleyen mikromotordur.

Piyasemen

Bu alet düz bir kesme açısına sahiptir ve frezleri büyüktür. Bu düşük hızlı bir araçtır.
Piyasemen, örneğin protezler veya ortodonti için ağız dışı çalışmalarda kullanılır, ancak ağız içinde, ameliyat veya implantlar için de kullanılabilir.

Dental anguldruva

Düşük/orta hızlı bir rotatordur ve klinik kullanımları şunları içerir: profilakside yüzeylerin temizlenmesi, derin çürük kazıma, cilalama ve restorasyonların tamamlanması.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp