Dental ünitin nasıl çalıştığını açıklayacak birkaç unsur bulunur. Bunlar;
Basınçlı hava: Diş ünitleri genellikle basınçlı hava gerektiren sistemleri kullanır. Bunu yapmak için bir hava kompresörüne veya merkezi basınçlı hava ağına bağlanırlar. Bir kompresör genellikle tank çıkışında dişçilik ekipmanı için çok yüksek olan 8-10 bar arasında basınç sağlar. Bu nedenle, üreticinin tavsiyelerine göre, örneğin kompresör çıkışına potansiyel filtreli bir basınç regülatörü takarak bu ekipmanı 4,5-5,5 bar basınca bağlamak gerekir. Diş muayenehanesinin iyi yalıtımı oldukça önemlidir.
Su: Diş üniteleri ayrıca durulama, temizleme ve soğutma işlevleri için bir su kaynağına bağlanmalıdır. Su, diş ünitelerinde kireç, kum, çamur, pas veya klor gibi birçok soruna neden olabilir. Bakteriyel biyofilmler, boruların ve ilgili kapların iç yüzeylerinde de hızla görülebilir. Bu tür komplikasyonlardan kaçınmak için kliniğinizde kolay erişilebilir, temiz ve verimli bir genel su kesme cihazının olması çok önemlidir. İdeal olarak, her akşam suyu kapatabilmeniz için kolayca erişilebilen bir vanaya sahip olmalısınız. Tesisatlarda kireci kontrol etmek için tortuları sınırlayan ve neredeyse altı ay dayanan silikofosfat kartuşları bulunmaktadır.
Güç: Diş ünitesinin bazı bileşenleri ve tedavi sırasında kullanılan aletler bir güç kaynağı gerektirir. Örneğin, mikro motorların veya bazı dişçi koltuklarının çalışması için güç kaynağına bağlanması gerekecektir.
Ergonomi: Ünitenin bileşenlerinin hareket ettiği önemlidir. Araştırmalar, hastanın göğsünün yukarısındaki mafsallı kola yerleştirilmiş bir alet tepsisiyle çalışmanın, tüm diş yüzeylerini görebilmek için iyi bir dengeli pozisyona sahip olmanın en iyi yolu olduğunu göstermektedir. Diş hekimi veya asistan koltuğu da hasta koltuğundan daha alçak olmalıdır. Bu pozisyonda, diş hekiminin omurgası, omurlar arası diskler üzerinde uzun süreli baskıyı önleyen doğal eğriliğini korur.
Söz gelimi, Ritter Ünitleri hem hasta koltuğu fonksiyonları hem de tedavi ünitesi ile kullanıcılarına gerçekten konforlu bir çalışma olanağı sunar.
Senkronize hareketli hasta koltuğu elektrik motorludur. Hızlı ve sessiz hareket eder. İnce sırt bölümü sayesinde hekimin bacakları için geniş bir boşluk bırakır. Uzun tedavilerde bile hastayı rahat ettiren ergonomik bir tasarımı vardır.
Hekim taburesinin ergonomik olarak ayarlanmış koltuk yüksekliği kolayca erişime olanak sağlar. Simetrik sırt desteği ve ayak halkası seçeneği ile dikkat çeker.
Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, diş ünitleri için de Dünya’nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle Apple Dental ve Ritter markalı ürünlerimiz her türlü ünit ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde çözer.
Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.
“Dental ünit ve dental koltuk arasındaki fark nedir?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.