Köprü Diş Nasıl Yapılır? |
0
0.00 
0
Köprü Diş Nasıl Yapılır?

Köprü diş tedavisi, sağlam dişlerden destek alarak, kaybedilen dişin yarattığı boşluğun doldurulmasıdır. Köprü diş bir veya birden fazla diş boşluğuna uygulanabilmektedir. Köprü diş iki dayanak dişin arasındaki yapay dişler olarak da ifade edilebilir. Kaybedilen dişler yerine konacak yapay dişler her iki tarafındaki komşu dişlerden destek alınarak ağıza tutturulur. Önemli olan köprünün sağ ve sol tarafında bulunan destek alınacak bu dişlerin sağlıklı dişler olmasıdır.

İlk muayene sırasında diş miktarına ve hasara göre yapılacak işlemler belirlenir.

Uygulama esnasında diş uyuşturulur. Dişte inceltme ve kesmeler uygulanır. Yani destek oluşturacak sağ ve sol dişler bir miktar törpülenerek küçültülmektedir. Bu işlemde amaç hazırlanacak olan yeni dişler için yeterli boşluğun sağlanabilmesidir. Aynı zamanda bu dişler köprünün tutunabileceği destek dişlerdir.

Ardından ölçü alımı yapılır. Diş hekiminin hazırladığı ölçü macunu ile dişin kalıbı çıkmış olur. Ölçü aşamasından sonra geçici köprü diş takılır. Bunun takılma nedeni ise inceltilen dişlerin hassas hale gelmesidir. Takılmadığı zaman dişte sızlama ve ağrılar oluşabilir. Kalıbı alınan dişler hazırlanmak üzere laboratuvara gönderilir. Diş laboratuvarında diş teknisyenleri tarafından kalıbınıza göre köprünüz hazırlanır. Dişler hazırlandığı zaman prova için muayeneye gidilir. Prova da eksikler, fazlalıklar, diş rahatlığı, ağız ile uyumu gibi özelliklere bakılır. Sorun var ise diş hekiminiz düzeltir ve yapıştırma işlemine geçilir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Kalıcı dişler kaça ayrılır, özellikleri nelerdir?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp