Dental Ünit ve Dental Koltuk Farkı | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Dental Ünit ve Dental Koltuk Arasındaki Fark Nedir?

Diş ünitleri genellikle dişçi koltukları olarak adlandırılır, ancak bu doğru değildir ve yazımızdaki amaç da iki terimi birbirinden ayırmaktır. Bir dişçi koltuğu, eksiksiz bir dental ünitin yalnızca bileşenlerinden biridir.

Ekipman kurulumu bir diş ünitinden diğerine değişebilir, ancak genel eğilimleri mevcuttur. Hemen hemen tüm birimler, hasta bakımını sağlamak için gerekli araçlarla birlikte aspirasyon ekipmanı ve bir alet tutucu içerir. Bunlar:

  • El aletleri (bunlara türbinler, angldruvalar ve dişi hızlı bir şekilde delmek için mikro motorlar dahildir)
  • Ağızda belirli bir bölgeyi kurutmak için hava tabancası
  • Ölçekleyiciler

Hasta koltuğu dental ünitin önemli bir parçasıdır: konsültasyon burada yapılır. Tüm sandalyeler için, koltuk başlığının konumunun yanı sıra koltuğun yüksekliğini ve eğimini ayarlamak mümkündür.

Bir dental ünitin diğer bileşenleri şunları içerir:

  • Diş hekiminin hastanın ağzını gölgesiz olarak görmesini sağlayan siyalitik lamba,
  • Dil altı bezlerinin yakınında tükürüğün aspire edilmesini sağlayan aspirasyon araçları,
  • Hastaların bakım aldıktan sonra ağızlarını çalkalayabilmeleri için tükürük hokkası,
  • Diş hekiminin aletleri aktif hale getirmesini sağlayan pedal.

Yeniden kullanılabilir tüm aletler her hastadan sonra sterilize edilir. Birçok ürün tek kullanımlıktır.

Peki, dental ünit alırken nelere dikkat edilmelidir?

Diş üniti alırken dikkat edilmesi gereken üç önemli unsur vardır. Bunlar:

Alan gereksinimi: Bir diş ünitesinin kurulumu için mevcut alan, sistemin konfigürasyonunun (kompakt veya değil) yanı sıra eleman sayısını da belirleyecektir.

Uygulamalar: Verilen bakım değişebilir ve endodonti, periodontoloji, implantoloji vb. gibi bir dizi odontoloji uzmanlığını kapsayabilir. Örneğin, ortodonti için özel olarak tasarlanmış bazı birimler vardır. Özellikle alet tutucuların konfigürasyonu için bunu akılda tutmak önemlidir.

Hareketlilik: Dental ünitenizin taşınabilir olmasına ihtiyacınız olabilir. Yaklaşık on kilo ağırlığındaki bir bavula sığabilen portatif diş bakım üniteleri mevcuttur. Örneğin basınçlı hava el aletlerinin çalıştırılması için entegre bir hava kompresörü ile donatılabilirler. Bu üniteler, belirli görevler veya mobil diş klinikleri için idealdir.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, diş ünitleri için de Dünya’nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle Apple Dental ve Ritter markalı ürünlerimiz her türlü ünit ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde çözer.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Ağız içi kamera ve dijital ölçü nedir?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp