Panoramik Röntgen Cihazı Hangi Durumlar İçin Kullanılır? - METCO
0
0.00 
0
Panoramik Röntgen Cihazı Hangi Durumlar İçin Kullanılır?

Panoramik röntgen cihazları diş hekimleri tarafından en çok tercih edilen cihazlar arasında yer alır. Diş kliniklerinin çoğu, bu cihazları günlük operasyonlarında aktif olarak kullanır. Panoramik x-ray olarak da bilinen bu cihazlar tanıdan tedavi planlamasına kadar birçok farklı alanda kullanılır.

Bu cihazlar temel olarak normal röntgen cihazlarına benzerler. Burada amaç, ağzın bir bütün olarak görüntüsünü elde etmektir. Ancak bu röntgenin uyguladığı x ışını oranı normal röntgene göre daha azdır. Röntgen çekimi sayesinde diş, diş eti, çene kemiği ve yumuşak doku gibi detaylar görüntülenebilir. Film, iki boyutlu olarak çekilir ve uzman kişi tarafından yorumlanır.

Panoramik Röntgen Nasıl Çekilir?

Panoramik röntgen çekimi göreceli olarak kolay bir süreçtir. Röntgen ile sol kulaktan sağ kulağa kadar tüm ağız yapısının görüntüsü elde edilir. Röntgen cihazı, kafanın çevresinde dönerek ortogonal olarak görüntü kesitleri yakalar.

Çekim sırasında görüntü kalitesinin en üst düzeyde olması için hastanın vücut ve kafa pozisyonun doğru bir şekilde ayarlanması gerekir. Aynı zamanda çekim sırasında hasta kafasını ya da vücudunu hareket ettirmemelidir. Eğer herhangi bir hareket olursa röntgen çekimi başarısız olacaktır. Bu nedenle tüm süreç boyunca hastanın hareketsiz durması büyük önem taşır.

Panoramik Röntgen Cihazı Kullanım Alanları

MORITA Veraview IC5 HD - Panoramik Röntgen CihazlarıPanoramik röntgen cihazı, diş hekimleri tarafından farklı alanlarda kullanılabilir. En yaygın kullanım alanları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Temporomandibular eklem bozukluğu olarak adlandırılan TMJ bozukluğunun nedenleri araştırılır.
  • Gömülü 20’lik dişlerin görüntülenmesi sağlanır.
  • Çene kemiğine meydana gelen kırıklar görüntülenebilir.
  • Diş köklerinde oluşabilecek olan kistler ve anormal doku oluşumları tespit edilebilir.
  • Diş teli gibi tedavilerin planlanmasında kullanılabilir.
  • Diş eti sorunları ve diş çürükleri tespit edilebilir.

Tüm bu kullanım alanları ele alındığında panoramik x-ray cihazı hem diş hekimleri hem de hastalar için önemli avantajlar sunar. Herhangi bir müdahalede bulunmadan önce ağzın detaylı görüntüsü elde edilmiş olunur. Özellikle diş teli tedavisi ve gömülü diş çekimi tedavilerinde röntgen çekimi işleri oldukça kolaylaştıracaktır.

Siz de dental röntgen cihazı ihtiyaçlarınız için Metco Dental’in uzman kadrosuyla iletişime geçebilirsiniz.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz

X
× WhatsApp