Neden Panoramik Diş Röntgeni Tercih Edilmelidir? | Metco Dental
0
0.00 
0
Neden Panoramik Diş Röntgeni Tercih Edilmelidir?


Mükemmel bir diş hekimliği kliniğini sıradan diş hekimliği kliniklerinden ayıran en temel özellik yeni teknoloji kullanımıdır. Hiç kuşkusuz MORITA Veraviewepocs 3D R100 P Volumetrik Tomografi ve Veraview IC5-HD Dijital Panoramik Görüntüleme Cihazı gibi kendini kanıtlamış, en yeni teknoloji ile üretilen cihazlar diş hekimlerinin uzmanlık ve yetkinliklerinin en iyi şekilde göstermelerine yardımcı olur, hastalara da ciddi bir fayda sağlar.

Panoramik Röntgen Nedir?

Bir hastanın tüm ağzının resmini tek bir görüntüde yakalayan iki boyutlu bir röntgendir. Yani dişlerin ve çene kemiğinin tek bir ışınlama yapılarak birlikte görüntülendiği bir röntgen çeşididir. Çekilen röntgen, tüm dişlerin, baş ve boynun çoklu kemiklerinin ve diğer kritik anatomik yapıların bir görünümünü içerir. Çürükler veya diş eti hastalıkları gibi normal diş sorunlarından daha fazlasını teşhis etmeye izin verir. Gömülü dişlerin, çene ekleminin ve sinüslerin incelenmesinde, dental implantların planlaması ve kontrolünde, tümör teşhisi gibi rahatsızlıklarda ciddi önem sağlar. Ağız kanseri veya diğer anormallikler gibi çevre doku ve çene kemiklerinde meydana gelebilecek sorunları, yani standart röntgenlerde görünmeyen şeylerin görmesini sağlar.

Diş sorunlarının erken tespiti için, Panoramik Röntgen!

Günümüz diş hekimliğinde panoramik diş röntgeninin bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi, standart bir röntgenden farklı olarak tüm ağzı tek bir görüntüye sığdırmasıdır. Böylece kemik yapısındaki problemlerden, diş eti enfeksiyonuna kadar birçok sıkıntı kolayca ve çok az miktarda radyasyon alarak tespit edilebilir.

Tüm ağzın kapsamlı bir görüntüsünü sunduğu için, diş sorunlarını daha başlangıçta tespit edebilir. Ağız kanseri gibi ölüm oranı çok yüksek olan rahatsızlıklar da erken teşhis faydası sağlar. Panoramik bir röntgen ile, ağız kanserini erken teşhis etme ve tedavisine erken başlama olasılığını arttırırsınız. Ayrıca çocuklarda ortodontik bakım ihtiyacını değerlendirmek için de panoramik röntgen kullanılır.

Panoramik Diş Röntgen Cihazı Nasıl Çalışır?

Geleneksel radyolojik çözümlerde x ışınları dişlerinizden geçerek, ağzınızın içindeki filme yansıtılırken panoramik teknolojide, x ışınları tüm ağızdan geçerek dış taraftaki filme ya da dijital sensöre ulaşır. Gelişmiş cihazlarda sadece 5-10 saniye süren bu işlem sırasında panoramik röntgen cihazı başınızın etrafında 180 derece döner. Bu işlem esnasında dilin üst damağa yapıştırılması önerilir ve süreç içerisinde başın hareket etmemesi gereklidir. Çoğu kişi panoramik röntgen esnasında ağrı yaşar mıyım hissine kapılırlar. Fakat panoramik röntgen çekiminde herhangi bir ağrı ya da acı duyulması mümkün değildir. 5-10 saniye içerisinde röntgen çekimi tamamlanmaktadır.

Bir numaralı önceliğiniz hastalarınızın uzun süre gülümsemesini ve sağlıklı kalmasını sağlamak ise, en iyi ve en yeni diş teknolojisini kullanarak, panoramik röntgen gibi önleyici bakım cihazları ile çalışmalısınız.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, başta Morita görüntüleme cihazları olmak üzere Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Dental görüntüleme cihazlarımızın yer aldığı “Görüntüleme” kategorimize gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp