4 Tip Dijital Diş X-RAY Görüntüleme Cihazı|Metco Dental Blog
0
0.00 
0
4 Tip Dijital Diş X-RAY Görüntüleme Cihazı

Dijital diş röntgen makinelerini kullanmanın birçok faydası vardır. Diş hekimlerinin ve hastaların görüntüleri yüksek çözünürlükte bilgisayarda anında görüntülemelerine olanak tanır. Özel araçlar filtrelemenize, yakınlaştırmanıza, tedaviyi planlamanıza ve sonuçları daha verimli ve etkili bir şekilde tahmin etmenize olanak tanır. Tüm bu veriler hastalara da sunulduğunda, diş sağlıkları hakkında daha iyi, daha bilinçli kararlar verebilirler.

Dijital görüntüler diğer diş hekimleri ve sigorta şirketleri ile kolayca paylaşılabilir. Film görüntülerinden daha az radyasyon kullanırlar, bu da görüntüleme sürecini hem hastalar hem de klinisyenler için daha güvenli hale getirir. Ayrıca film görüntülerinin işleme kimyasallarını kullanmadıkları için daha çevre dostu bir seçenektir. Karanlık bir oda olmadan, bu alan daha verimli muayene ve tedavi alanları için kullanılabilir.

Bugün mevcut olan farklı görüntüleme teknolojilerinden bazılarına ve dijital diş röntgeni makinesi satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine hızlıca bir göz atalım.

Ağız İçi X-RAY Sensörleri

Dünyada RVG - ağız içi X-ray sensör üreticisi sınırlı sayıda olmasına rağmen, bu cihazlar birçok modern diş hekimliği uygulamasında film X-ışınlarının yerini almıştır. Bitewings, FMX serisi ve diğer ağız içi görüntüleri yakalamak için daha hızlı ve kolaydırlar ve film emsallerinden çok daha az radyasyon gerektirirler.

Dijital Panoramik X-RAY Cihazları

Panoramik görüntüleme için günümüzün dijital diş röntgeni makinelerinin çoğu, sinüs ve TMJ projeksiyonları gibi ek özellikler içerir. Günümüzün dijital panoramik X-ray makineleri, uygulama verimliliğini artırmak ve teşhisleri kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Bazı dijital panoramik modeller, sefalometrik ve konik ışınlı görüntülemeye de yükseltilebilir veya değişim yolu ile güncellenebilir.

3D Dental Tomografi Sistemleri

Konik ışınlı bilgisayarlı tomografi veya CBCT görüntüleme, birçok diş hekimliği ve diş hekimliği uzmanlık uygulaması için hızla standart bir süreç haline geliyor. Üç boyutlu diş tomografisi cihazları; uygulayıcılara teşhis, tedavi planlaması ve hastayla iletişimde yardımcı olmak için 3D görüntüleme ile anatominin en kapsamlı detaylarına sahip olma imkanı sağlar.

Fosfor Plaka X-RAY Sistemleri

Bu sistemler de hala birçok diş hekimliği uygulamasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunlar, uygulayıcıların dijital diş röntgeni makinelerine yükseltme yapmadan film ekipmanını kullanmasına izin verir. Tek fark olarak film yerine, görüntüleri yakalamak için yeniden kullanılabilir plakalar kullanılır, plakalar görüntüyü dijital hale getiren bir makineye yüklenir, ardından bir sonraki taramada kullanılmak üzere plaka silinir. Çoklu temas noktaları nedeniyle, bunlar doğrudan dijital görüntüleme cihazlarıyla karşılaştırıldığında enfeksiyon kontrolünü sürdürme konusunda biraz daha zorluk içerirler. Bu yüzden tek kullanımlık koruyucu kılıf, özel taşıma kutusu gibi aksesuarlara ihtiyaç duyarlar.

Dental Görüntülemede Dijital X-RAY'E Dönüşüm Seçeneklerini Değerlendirin

Uygulamanızda hala geleneksel film veya fosfor plakalı X-ray sistemleri kullanılıyorsa, doğrudan dijital seçenekleri değerlendirmenizi öneririz. Mevcut görüntüleme görevlerinizi daha verimli hale getiren ancak aynı zamanda teşhis, hasta eğitimi ve tedavi planlaması için yeni seçenekler eklemenize olanak tanıyan bir sistem arayın. Gerçek yatırım getirinizi belirlemek için teknolojiyi ne sıklıkla kullanacağınızı hesaplayın.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.
Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp