Endodontik Motor: En İyisini Seçmeden Önce Bilmeniz Gerekenler
0
0.00 
0
Endodontik Motor: Diş Kliniğiniz İçin En İyisini Seçmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Endodontik motorlar, endodontik süreci kolaylaştırmak için tasarlanmış cihazlardır. Bu, diş hekimine, endodontik kanalların hazırlanmasında daha fazla hız ve kolaylık sağlar. Endodontik motorlar, cihazı kontrol eden bir merkezi gövde, bir mikro motor, farklı eğelerin uyarlandığı bir anguldruva ve bazen farklı fonksiyonları ayakla kontrol etmemizi sağlayan bir pedaldan oluşur.

Bazı endodontik ürün markalarının kendi eğe sistemleri vardır bu nedenle kendi endodontik motorlarının kullanılması tavsiye edilir. Ancak birçok köklü endodontik mikromotor üreticisi, kullandığınız eğe sisteminden tamamen bağımsız cihazlar üretir, bu nedenle herhangi bir endodontik motoru herhangi bir eğe sistemiyle kullanabiliriz.

Endodontik motorlara sahip birçok marka vardır. Bunlardan herhangi biri bize endodontik prosedürlerimizi garantili olarak gerçekleştirmemize izin verecek endodontik motorlar sunabilir, ancak hangisini seçeceğimize karar vermeden önce, bir dizi önemli noktayı dikkate almalıyız.

Endodontik Motor Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar Nelerdir?

  • Mevcut programları
  • Kablosuz veya pedallı olması
  • Sürekli veya dönüşümlü dönme hareketi

Endodontik enstrümantasyon, kök kanal tedavisinin gerçekleştirilmesini kolaylaştırabilen bir dizi güçlü döner ve pistonlu sistemlerle, son yıllarda önemli ölçüde ilerlemiştir. Endodontik elektrik motorları, diş hekimlerine tedavi edilen kanala uygun sabit ve hassas torklu endodontik eğeleri kullanma yeteneği sağladıkları için bu ilerlemenin önemli bir parçasıdır. Bu sistemlerin çoğu programlanabilir ayarlar, eğe kırılmasını azaltmak için tasarlanmış otomatik ters işlevler sunar ve hatta bazılarında entegre apeks konumlayıcılar bulunur. Bazı elektrikli dental el aleti sistemleri, bir dizi başka fonksiyonla birlikte endodonti için bile kullanılabilir. Ancak, günümüzde artık tek parça halinde sunulan yani ana kontrol ünitesi, motoru ve anguldruvası birlikte olan “kablosuz” tabir edilen endodontik motorlar daha çok tercih edilmektedir. Tork ve devir kontrolü, tok zorlanınca kanala zarar vermeyi önleyici dönüşümlü hareket yeteneği, apekse yaklaşırken gücü ve devri azaltma, apekse gelince durma veya geri dönme gibi özelliklerin olması bir endodontik motorun işlevselliğini son derece attıran ve tercihte dikkate alınması gereken unsurlardır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, kanal tedavisi cihaz ve malzemeleri için de Dünya’nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle Morita markalı ürünlerimiz her türlü endodonti ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde çözer.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

"Diş Üniti Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?" başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp