Panoramik Röntgen Maliyeti ve Prosedürü | Metco Dental Blog
0
0.00 
0
Panoramik Röntgen Maliyeti ve Prosedürü

Panoramik diş röntgeni, dişlerinizi, çene kemiklerinizi ve çevreleyen yüz yapılarını gösteren tek bir görüntü yakalar. Diş hekimleri ve ağız cerrahları, özellikle diş implantları ve ortodontik çalışmalar için diş problemlerini teşhis etmek ve tedavileri planlamak için bu röntgenleri kullanırlar.

Diş tedavisi almayı düşünüyorsanız, başvurduğunuz diş kliniği size gerekli operasyonu uygulamak ve doğru bir teklif vermek için panoramik diş röntgeni isteyecektir.

Panoramik Diş Röntgeni Nedir?

Sadece bir dişi veya ağzın bir bölümünü gösteren diğer diş röntgeni türlerinin aksine, panoramik röntgenler tüm ağzı tek bir görüntüde gösterir. Panoramik diş röntgeni için teknik terim ortopantomogramdır, bu nedenle kısaca OPT veya OPG röntgeni olarak anılır.

Diş radyografisi, diş hekimlerine ve ağız cerrahlarına, tespit edilmesi zor veya imkansız olan diş sorunlarını belirlemesine yardımcı olur. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Panoramik diş röntgeni ile dolguları, diş çürümelerini ve yirmilik dişleri kolayca görebilirsiniz.
  • Özellikle dolgu altında veya iki diş arasındaki çürüğü saptayabilirsiniz.
  • Bir diş kökünün sonunda veya diş eti çizgisinin altındaki apseler dahil olmak üzere tüm diş enfeksiyonlarını görebilirsiniz.
  • Gömülü yirmilik dişleri görebilirsiniz.
  • Diş eti hastalığından veya diş eksikliğinden çene kemiğindeki kemik kaybını saptayabilirsiniz.
  • Hiperdonti ve hipodontiyi (genetik olarak çok fazla veya çok az dişe sahip olma koşulları) saptayabilirsiniz.
  • Çene kanseri veya ağız kanseri ile bağlantılı tümör şüphesi olan bölgeleri görüntüleyebilirsiniz.

Daha da önemlisi, diş tedavisi arayan kişiler için panoramik röntgen, diş hekimlerinin ağız sağlığı durumunuzu doğru bir şekilde değerlendirmesini ve tedavi planınız için bir maliyet tahmini sağlamasını mümkün kılar.

Panoramik Röntgen Nasıl Çekilir?

Binlerce diş kliniğinin tesislerinde panoramik diş röntgen cihazı bulunmaktadır. Eğer mevcut diş kliniği doğru ekipmana sahip değilse, yakınlarda bulunan bir görüntüleme merkezine gidilmesi tavsiye edilmektedir.

Prosedür

Panoramik diş röntgen cihazının görüntüyü yakalaması için kol dönerken başınız desteklenir.

Panoramik bir röntgen makinesinin iki tarafı vardır: biri röntgen tüpü içerirken diğeri bir film veya detektör içerir. Bunlar, tam görüntüyü yakalamak için başınızın etrafında 180 derece dönen bir kol üzerine yerleştirilmiştir.

Diş röntgeninize hazırlanırken sizden şunları yapmanız istenebilir:

  • Görüntüleri engelleyebilecek takı, gözlük veya diğer metal nesneleri çıkarmak.
  • Vücudunuzun geri kalanını radyasyona maruz kalmaktan koruyan bir kurşun önlük giymek.
  • Ağzınızı hafifçe açmak için ince bloğu ısırmak.

Radyolog başınızı bir çene desteğine yerleştirir ve başınızın önünde ve yanlarında küçük destekler bulunur. Net bir görüntü elde etmek için tamamen hareketsiz kalmanız önemlidir. Prosedür genellikle siz ayakta dururken gerçekleşir, ancak otururken daha rahat hissederseniz makine ayarlanabilir. Ayrıca tekerlekli sandalye kullanıcıları da rahatlıkla röntgen çektirebilir. Görüntüyü yakalamak yalnızca 10-20 saniye sürer. Bilgisayarlı röntgen doğrudan radyoloğa gönderilir, böylece röntgeni hemen görüntüleyebilir ve bir değerlendirme yapabilirler. Diş hekiminiz, ağız sağlığınıza bağlı olarak her 6-24 ayda bir yeni ağız röntgeni çekmenizi tavsiye edebilir.

Panoramik Diş Röntgeninin Maliyeti Nedir?

Panoramik diş röntgeni fiyatları makineden makineye farklılık gösterir. Fiyatlar ayrıca ödeme şekli, garanti süresi, sunulan paket içeriği, yazılım içeriği gibi unsurlara göre değişmekle birlikte genelde ortalama 13.500 -15.000 Euro aralığındadır. Dilerseniz 2. el bir cihaz alarak maliyeti düşürebilirsiniz. Gelecek masrafları önlemek için fiyat-performans dengesini yakalamak önem arz eder. Yani performansı yüksek bir cihaz daha yüksek fiyatlı olsa bile sizin için daha avantajlı olabilir. Kaliteli bir cihaz alırsanız kliniğinize uzun yıllar sorunsuz bir şekilde hizmet vereceği için toplam sahip olma maliyetiniz çok daha düşük olacaktır.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Görüntüleme Cihazları için de Dünya’nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle Morita markalı ürünlerimiz her türlü görüntüleme ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde çözer.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

"Endodontik Motor: Diş kliniğiniz için en iyisini seçmeden önce bilmeniz gerekenler" başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Dental Blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

X
× WhatsApp