Panoramik Diş Röntgeni Nedir? | Metco Dental
0
0.00 
0
Panoramik Diş Röntgeni Nedir? | Metco Dental

Panoramik Diş Röntgeni Nedir?

Diş kontrolü denince çoğumuzun aklına ilk olarak röntgen gelir. Geleneksel radyografinin nasıl çalıştığını bilenler vardır.  Tipik bir X- ışını süreci şu şekilde gelişir: diş hekimini ziyaret edersiniz ve size ısırmak için bir parça plastik verir. Daha sonra teknolojik bir cihaz, ağzınızın etrafına bir dizi radyografi görüntüsü çeker. Her resim bir seferde birkaç diş gösterir.

Peki, panoramik röntgen nasıl çalışır? Panoramik diş röntgeni tüm ağızın tek bir görüntüsünü verir. Bu görüntü üst ve alt çeneleri, eklemleri, tüm dişleri hatta burun ve sinüs boşluklarını içerir. Kısaca Panoramik Röntgen ağızın bir nevi düzleştirilmiş görüntüsünü oluşturur, böylece diş hekimleri tüm çene yapısını bir kerede analiz edebilir.

Neden Panoramik Diş Röntgeni Tercih Edilir?

Günümüz diş hekimliğinde panoramik diş röntgeninin bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi standart bir röntgenden farklı olarak tüm ağızı tek bir görüntüye sığdırmasıdır. Böylece kemik yapısındaki problemlerden diş eti enfeksiyonuna kadar birçok sıkıntı kolayca tespit edilir.

Panoramik Diş Röntgen Cihazı Nasıl Çalışır?

Geleneksel radyolojik çözümlerde x ışınları dişlerinizin içinden geçerek ağzınızın içindeki filme yansıtılırken, panoramik teknolojisinde X-Işınları tüm ağızdan geçerek dış taraftaki filme veya dijital sensöre ulaşır. Morita gibi gelişmiş cihazlarda sadece 5-10 saniye süren bu işlem sırasında panoramik röntgen cihazı başınızın etrafında 180 derece döner. Bu işlem esnasında dilin üst damağa yapıştırılması önerilir. Süreç içerisinde başın hareket etmemesi önem arz eder.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Görüntüleme Cihazları için de Dünya’nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle Morita markalı ürünlerimiz her türlü endodonti ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde çözer.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp