Doğru Tomografi Nasıl Seçilir? - Bölüm 6 | Metco Dental
0
0.00 
0
Doğru Tomografi Nasıl Seçilir? – Bölüm 6 | Metco Dental

Tomografi Cihazlarında Yazılım ve Donanım ile İlgili Parametreler

Dr. Cemal Milani tarafından hazırlanan Doğru Tomografi Nasıl Seçilir başlıklı makalenin tamamına linki tıklayarak erişebileceğinizi hatırlatarak yazı dizimize devam ediyoruz.

Diş hekimi genelde fiziksel olarak cihazdan çok dijital olarak yazılım ile meşgul olacaktır. Şimdi bu konuya yaklaşalım: Yazılımın üretici firmanın orijinal markası olması güncellemeler ve yükseltmelerin kolay yapılması açısından faydalıdır. Ayrıca yazılımın kullanıcı lisans sınırının bulunmaması yani sınırsız network paylaşımı yapılabilmesi, Türkçe dil seçeneğinin olması da önemlidir.

Hemen her yazılımda bulunan temel özelliklere ek olarak koronal ve sagital planlarda eş zamanlı kesitsel çoklu planda yeniden yapılandırmaya olanak veren dual MPR fonksiyonu, gelişmiş hounsfield skalası ile hassas kemik yoğunluğu ölçümü yapma imkanı, dış kullanıcılar için basit ve gelişmiş viewer alternatifleri, çok sayıda şablon oluşturma seçeneği, gerekiyorsa dicom film baskısı alınabilmesi, e-mail ile farklı resim formatlarında paylaşım yapma imkanı ve de tabii dicom data alma ve verme imkanı önemli yazılım özellikleridir.

Doğal olarak bu bir bilgisayarlı tomografi cihazı olup cihazın yanında verilen bilgisayarın tomografik data ile çalışmaya uygun gelişmiş işlemcili server bir pc olması ve teşhis için full hd monitörünün de bulunması gereklidir.

Cihazın Kullanımı ile İlgili Parametreleri belirtir yazımıza geri dönebilir veya Temsilci Firma ve Servis Hizmetleri ile İlgili Parametreler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, dental görüntüleme cihazları için de Dünya’nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle Morita markalı ürünlerimiz her türlü endodonti ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde çözer.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp