Doğru Tomografi Nasıl Seçilir? - Bölüm 5 | Metco Dental
0
0.00 
0
Doğru Tomografi Nasıl Seçilir? – Bölüm 5 | Metco Dental

Dental Tomografi Cihazı Kullanımı ile İlgili Parametreler

Dr. Cemal Milani tarafından hazırlanan Doğru Tomografi Nasıl Seçilir başlıklı makalenin tamamına linki tıklayarak erişebileceğinizi hatırlatarak yazı dizimize devam ediyoruz.

Bu tarz cihazları başarı ile kullanmak için cihazın hastadan çok düşük dozlar ile önce kılavuz bir scanogram röntgen çekebilmesi (scout imaj) ve bu çekimi P/A ve Lateral olarak bilgisayar ekranına getirmesi gerekir. Bundan sonra yazılım marifeti ile bu ikili imaj üzerinden operatör veya hekimin çekim bölgesini seçebilmesi sabitleyebilmesi ve bu bölgenin de dental tomografi cihazına bağlı likit kristal bir ekrandan şematik olarak teyit edilmesi çekim hatalarını asgariye indirecektir.

Otomatik odaklama teknolojisi röntgen cihazı C kolunun sensörler ve üçlü motorize sistem yardımı ile çenenin daha önce seçilen ilgili bölgesine tahminen değil kesin ve manuel değil otomatik olarak odaklanmasını sağlar.

Bunların dışında tomografi çekimleri için cihazda panoramiklerden farklı olarak üç yerine beş referans ışığı bulunması manuel odaklamalarda veya otomatik odaklamanın manuel olarak teyid edilmesi istenildiğinde kullanıcıya yardımcı olacaktır.

Dental tomogrofi cihazındaki hasta boyunu doğru yükseklikte ayarlamaya yardımcı olan asansör sisteminin hassas olması, çene dayanağı ve alın /şakak kıskaçlarının bulunması da belirlenen doğru konumun sabit kalması açısından önemlidir.

Doz Yönetimi, Işıma ve Görüntüleme Alanı ile ilgili Parametreleri belirtir yazımıza geri dönebilir veya Yazılım ve Donanım ile İlgili Parametreler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, dental görüntüleme cihazları için de Dünya’nın Bir Numaralı markalarını beğeninize sunar. Özellikle Morita markalı ürünlerimiz her türlü endodonti ihtiyacınızı garantili ve uygun bir şekilde çözer.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

X
× WhatsApp